To je legrace: Chystá se akce týkající se ČT

26.09.2018 13:22

Hudebník a spisovatel Petr Štěpánek, zakládající člen Alternativy pro Česko i ODS, se nebojí provokovat. Na sociálních sítích tak neváhal označit poslance hnutí ANO za „zm*dy“ a Českou televizi doporučil podminovat a vyhodit do povětří. Zatímco první citovaný výrok zůstal v podstatě bez odezvy, druhý vzbudil na sociálních sítích reakce. Chystá se demonstrace proti vyhození ČT do povětří.

To je legrace: Chystá se akce týkající se ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Rocker Petr Štěpánek byl na počátku tisíciletí členem Rady pro rozhlasové televizní vysílání (RRTV). Teď by se do této pozice mohl vrátit. Za radního ho navrhují poslanci ANO. Ti stejní poslanci ANO, které Štěpánek označil za „zm*dy“. V říjnu se ukáže, zda to přejdou jako provokaci a stejně pro jeho působení v Radě zvednou ruku, nebo zda si to rozmyslí.

Anketa

Myslíte, že současné vedení vašeho města, vaší obce či vaší městské části krade?

86%
14%
hlasovalo: 4574 lidí

A už 1. října se ukáže, kolik lidí bude schopen Štěpánek dostat do ulic výrokem, že si ČT zaslouží podložit dynamitem a stisknout knoflík. Proti tomuto výroku se totiž na sociálních sítích zvedla vlna nevole. Chystá se demonstrace proti vyhození ČT do vzduchu, resp. proti revoluci v ní. Svolavatelé akce tvrdí, že veřejnoprávní televize rozhodně není dokonalá, ale je důležitá. Plní svou roli veřejnoprávního média a revoluce by to mohla změnit.

„Právě tahle nezávislost ČT je zřejmě příčinou, proč nyní poslanci chtějí Českou televizi vyhodit do povětří. Jinak totiž ani nelze hlasování pro Štěpánka nazvat. Pokud bude Štěpánek v úterý 2. října poslanci skutečně zvolen, bude tento trojský kůň rozkládat českou mediální scénu po dobu šesti let, bude za to brát tučný honorář a jako bonus: bude neodvolatelný. A jeho šance na zvolení jsou vysoké. Poslanci si totiž odhlasovali, že volba bude probíhat tajně. Za zvolení proruského agenta do RRTV tedy nebude nikdo osobně zodpovídat. Že by se někdo bál veřejnosti?“ ptají se stoupenci platformy Milion chvilek pro demokracii, kteří akci svolávají.

Stoupenci platformy ještě dodávají, že když byl Štěpánek členem RRTV, pracoval v zájmu Václava Klause a Vladimíra Železného, což si prý rozhodně nemůže dát za rámeček. Sluší se dodat, že Štěpánek nečelí podobné kritice poprvé a pokaždé odmítl, že by pracoval ve prospěch někdejšího ředitele TV Nova Vladimíra Železného. Operuje přitom i verdiktem policie, podle které nenesla RRTV podíl na tahanicích o TV Nova, která skončila arbitráží, za kterou zapatil každý český daňový poplatník.

Organizátoři akce doslova píšou:

Českou televizi by bylo nejlépe podminovat a srovnat se zemí!

Takovým názorem se netají Petr Štěpánek, nominant hnutí ANO na člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Tento pán, který s Martinem Konvičkou zakládal polofašistické hnutí Alternativa pro Česko a který směle publikuje na Parlamentních listech či dokonce na bizarním proruském serveru Protiproud, je podle poslanců za ANO (KSČM a SPD) tím nejpovolanějším člověkem, který bude nestranně a nezávisle dohlížet na kvalitu vysílání všech českých médií, obzvláště ČT. Jakpak si pan Štěpánek asi bude v RRTV počínat? Proč právě tento „symbol odbornosti a nezaujatosti“ ANO do vedení jedné z nejvlivnějších mediálních rad protlačuje? Hlasovat se bude v úterý 2. října.

V pondělí 1. října v 19:00 se proto sejdeme na Malostranském náměstí v Praze a budeme poslancům všech stran adresovat velmi jednoduché sdělení:

1) SLEDUJEME VÁS! Kdo hlasuje pro Štěpánka, hlasuje pro vyhození ČT do povětří!

2) HLASUJTE VEŘEJNĚ! Hlasujete o budoucnosti veřejnoprávních médií v ČR. Přesto tak chcete učinit tajným hlasováním. To jen nahrává domněnkám, že ČT skutečně chcete zničit. Hlasujte proto veřejně, ať víme, kdo za jejich možné zničení nese zodpovědnost!

Pokud můžete, přijďte prosím na demonstraci, pozvěte své přátele či dokonce napište poslancům. O veřejnoprávní média se totiž přichází jenom jednou.

---------------------------------------------------------------------------------

KOMENTÁŘ (jen pro zájemce o další informace :)

Vzhledem k tomu, že Štěpánek veřejně uráží jak Andreje Babiše, tak poslance ANO (kteří ho navrhují), lze za jediný logický důvod pro jeho zvolení považovat snahu dostat do RRTV člověka, který prostě nadělá největší paseku, a to zejména tím, že se pokusí provést, o čem Štěpánek otevřeně mluví – revoluci v ČT.

ČT není dokonalé médium, ale je suverénně nejlepším médiem na tuzemské scéně a dosud velmi dobře plní svou roli média „veřejné služby“, tedy služby veřejnosti, nikoli politikům a oligarchům. Podle nedávné analýzy činí vyváženost jejího zpravodajství úctyhodných 98%. To jistě není možné srovnávat s komerční Novou a Primou nebo dokonce s TV Barrandov. Stejně tak se k takovému číslu nemají šanci přiblížit deníky vlastněné mediálním magnátem a premiérem v jedné osobě Babišem. O tuto kvalitu však můžeme postupně přijít.

Právě tahle nezávislost ČT je zřejmě příčinou, proč nyní poslanci chtějí Českou televizi vyhodit do povětří. Jinak totiž ani nelze hlasování pro Štěpánka nazvat. Pokud bude Štěpánek v úterý 2. října poslanci skutečně zvolen, bude tento trojský kůň rozkládat českou mediální scénu po dobu šesti let, bude za to brát tučný honorář a jako bonus: bude neodvolatelný.

A jeho šance na zvolení jsou vysoké. Poslanci si totiž odhlasovali, že volba bude probíhat tajně. Za zvolení proruského agenta do RRTV tedy nebude nikdo osobně zodpovídat. Že by se někdo bál veřejnosti?

Naposledy stojí za zmínku fakt, že Štěpánek už jednou členem RRTV byl coby nominant za klausovskou ODS. Za rámeček si však své působení v Radě rozhodně dát nemůže. Kromě toho, že aktivně obhajoval opoziční smlouvu a Klausovy zájmy, se totiž navíc stal aktivním podporovatelem Vladimíra Železného, jehož nakládání s Novou nakonec vedlo k prohrané mezinárodní arbitráži se společností CME, která vyšla Česko na 10 miliard korun. Každý občan tedy i kvůli Štěpánkovi zaplatil 1000 korun ze svého. Podle premiéra Špidly, který v roce 2003 Štěpánka odvolal, mohla za prohranou arbitráž právě RRTV. „Rada pro rozhlasové a televizní vysílání rozdělení televize nejen nezabránila, ale dokonce mu aktivně pomáhala."

Může tedy někdo uvést zásadní důvody, proč by měl být nyní do RRTV zvolen právě tento člověk?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …