To je legrační, že vy něco zachraňujete, posmíval se Rakušan ČSSD kvůli dani na pivo. A pak dorazil k pultíku Kalousek

11.02.2020 22:30

O sazbách daně z přidané hodnoty (DPH) na různé formy prodeje piva chce sociální demokracie jednat koaličně s hnutím ANO, oznámil poslanec ČSSD Václav Votava. ČSSD chce předložit analýzu, kterou si Votava nechal vypracovat, a bavit se o jejích doporučeních. Zástupci ANO nevyloučili diskusi s ČSSD, píše server Týden.cz. Opozice za to ČSSD kritizuje, protože diskutované změny jako vládní strana podpořila.

To je legrační, že vy něco zachraňujete, posmíval se Rakušan ČSSD kvůli dani na pivo. A pak dorazil k pultíku Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček v pátek novinářům řekl, že mu poslanecký klub sociální demokracie vyjádřil podporu. Ve vedení ČSSD tedy zůstává

V minulém týdnu se ohledně uplatňování sazeb DPH na pivo objevila na sociálních sítích tabulka, která uvádí devět variant pro účtování tří sazeb DPH v restauracích a u stánků prodávajících alkoholické a nealkoholické pivo. Ministerstvo financí tabulku nezpochybnilo, je ale podle něj účelová a obsahuje extrémní modelové příklady. Podle ministerstva budou do budoucna u piva platit pouze dvě sazby.

Šéf ČSSD a vicepremiér Jan Hamáček minulý týden řekl, že jeho strana je připravena podpořit rychlou novelu, která do věci vnese jasno. Votava poslaneckému klubu předložil analýzu, jak problém s použitím správné sazby daně odstranit. „Ministerstvo financí v tom vysvětlování a osvětě nedomyslelo, že tyto věci nastanou,“ řekl po zasedání klubu novinářům Votava.

Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek se podle svého vyjádření každý den před jednáním Sněmovny schází se svým protějškem za ČSSD Janem Chvojkou. „Já se ho na to zeptal a zatím nic konkrétního na stole není,“ uvedl s tím, že není vyloučené, že se debata s ČSSD uskuteční. Podobně reagovala i Schillerová. „V tuto chvíli se nemám k čemu vyjádřit, nemám nic konkrétního na stole,“ sdělila.

Předsedovi STAN Vítu Rakušanovi přijde legrační, že ČSSD jako koaliční strana tvrdí, že něco zachraňuje. „Co předložilo Ministerstvo financí, je oprávněně terčem vtipů,“ řekl. Obdobně to vidí i bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). „Projednávali jsme to rok a zaznívaly tu argumenty, že ta novela je nesmyslná a nemá být schválena,“ uvedl.  Předseda SPD Tomio Okamura ČSSD zkritizoval za to, že si jako spoluviník situace chce nyní na sazbách „honit triko“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…