To je šok: Bratr ministra Pelikána, praktikující muslim, se zastal Martina Konvičky

02.12.2015 12:18

Předsedy hnutí Blok proti islámu Martina Konvičky se zastal bratr ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO) Petr. Paradoxem však je, že on sám je muslim. Snaží se tak vyvrátit domněnky Bloku proti islámu, že policejní stíhání jejich lídra za jeho protimuslimské výroky na internetu je právě výsledkem rodinných vazeb.

To je šok: Bratr ministra Pelikána, praktikující muslim, se zastal Martina Konvičky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

„Se stíháním nesouhlasím,“ uvedl Petr Pelikán pro server Echo24.cz. 

„Ačkoliv to asi bude pro někoho překvapením, v řadě ohledů s docentem Konvičkou souhlasím. Poukazuje totiž často na negativní a nebezpečné jevy, jejichž existence by se neměla popírat. Jejich příčiny ovšem připisuje výhradně islámu a tam má podle mého názoru značné mezery,“ uvedl Pelikán, který je honorárním konzulem Súdánu, učitelem arabštiny i tlumočníkem. S Konvičkou se setkal pouze jednou a setkání hodnotí jako odtažité.

„Během naší diskuse jsem nabyl dojmu, že své znalosti načerpal převážně od českých paní a dívek majících nepříjemnou osobní zkušenost ze soužití s cizincem z muslimské země a že vede svůj osobní souboj s jakousi ‚kuchyňskou‘ podobou islámu silně promíšeného různými národními tradicemi,“ dodal.

Podotkl však, že nesouhlasí s názory Konvičky na islám, ani s jeho řešeními. „Rozhodně se mi nelíbí urážlivý způsob, jakým napadá kohokoliv, kdo má jiný názor než on. Přesto jsem proti tomu, že na něj státní zastupitelství podalo trestní oznámení a má být stíhán. Jsem přesvědčen, že právo říkat své názory by měli mít i hulváti a psychopati a že všechny verbální trestné činy by měly z trestního práva zmizet,“ uvedl s tím, že Konvičkovu formulaci o namletí muslimů do masokostní moučky rozhodně nebral doslovně. Zároveň je dle něj ostudou, že mezi našimi právníky jsou omezení pozitivisté, kteří nechápou vtip či hyperbolu.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…