To je ten hajzl, kterej k nám zve muslimy, aby znásilňovali naše český ženy. Matěj Stropnický se podělil o zážitek z tramvaje

05.03.2016 20:04

Šéf Strany zelených Matěj Stropnický se stal terčem otevřených výhrůžek fyzickým násilím kvůli své údajné podpoře přijímání muslimských imigrantů. Sám Stropnický výhrůžky dává do souvislosti s politikou prezidenta Miloše Zemana. Stropnický se o celé věci rozepsal na svém facebookovém profilu. Upozornil na to server Echo24.

To je ten hajzl, kterej k nám zve muslimy, aby znásilňovali naše český ženy. Matěj Stropnický se podělil o zážitek z tramvaje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

„Už se mi to stalo v krátké době podruhé. Nastoupil jsem do tramvaje, sedl si a najednou za mnou na zadní plošině někdo začne na celý vagon volat: ‚To je ten hajzl, kterej k nám zve muslimy, aby znásilňovali naše český ženy, já to tady všem řeknu, je to Matěj Stropnický, podívejte se na něj‘,“ popsal Stropnický, jak nepříjemný zážitek začal.

Pojď, ať tě můžu zmalovat

Předseda Strany zelených dodal, že neznámý muž nebyl zrovna zběhlý v politické argumentaci, a proto chtěl vzniklý spor vyřešit pěstmi. „Tak co ty zmrde, rozdáš si to se mnou, pojď, vystup, ať tě můžu zmalovat,“ řekl prý muž ve vojenských botách a maskovacím oblečení, který svým vzhledem připomínal Stropnickému „námořníka ve výslužbě“.

Celý text je ZDE

Mladý politik ve svém facebookovém příspěvku uvádí, že se vzhledem k okolnostem rozhodl celou věc přejít mlčením a počkat, dokud neznámý agresor nevystoupí. „Pán dost trvá na svém, vydrží to celých sedm dlouhých minut z Jiřáku na Italskou v té koloně, naštěstí na mne ale nesahá a na výstupu ohlásí, že až mne potká příště, budu rád, když to přežiju,“ popsal Stropnický závěr incidentu.

Prát se nebudu, ale také neustoupím extremismu

Předseda politické strany následně zdůraznil, že ani nepříjemný zážitek ho nepřiměje změnit způsob, jakým se pohybuje po Praze. „Tramvají budu jezdit dál, žádné schovávání se do auta. Prát se nebudu, ani ale zas extremismu a blbosti ustupovat,“ vzkázal.

Zároveň zapřemýšlel nad tím, co mohlo neznámého muže přimět k tomu, aby mu od plic řekl svůj názor, přičemž usoudil, že na vině je prezident Zeman. Onen „námořník ve výslužbě“ podle Stropnického mohl mít pocit, že při nadávání hovoří za tu část české veřejnosti, která si nepřeje přijímat běžence. „Právě taková je cena ‚politických bodů‘ z víření strachu a nenávisti,“ uvedl Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…