To je vtipné. Neuhádnete, kde kdysi pracoval jeden z bruselských atentátníků

07.04.2016 12:56

Teroristické atentáty v Paříži a Bruselu ukázaly, že bezpečně se před touto hrozbou nemůže cítit žádný obyvatel západní evropské metropole. Jistí si ovšem nemohou být ani samotní politici. Jeden z bruselských atentátníků totiž v minulosti pracoval přímo v Evropském parlamentu.

To je vtipné. Neuhádnete, kde kdysi pracoval jeden z bruselských atentátníků
Foto: Twitter.com
Popisek: Teroristické útoky v Bruselu

Sebevražedný atentátník Najim Laachraoui podle zjištění britského deníku Daily Mail před lety pracoval v rámci studentské brigády jako uklízeč v budově Evropského parlamentu. Pětadvacetiletý Laachraoui se odpálil 22. března na bruselském letišti a způsobil tak smrt čtrnácti nevinných lidí. V letech 2009 a 2010 byl zaměstnán v úklidové firmě, která byla najata přímo správou budovy, kde sídlí Evropský parlament (EP).

„Evropský parlament potvrzuje, že před šesti a sedmi lety jeden ze spolupachatelů bruselského útoku pracoval pro úklidovou firmu, která měla na starosti také naši budovu. Svoji práci vykonával coby student po dobu jednoho měsíce v roce 2009 a po stejné časové období také o rok později. Tehdy ovšem nebyl podezřelý ze spáchání žádného přestupku proti zákonu. Najatá úklidová firma předložila u všech svých zaměstnanců a spolupracovníků čisté trestní rejstříky,“ uvedl mluvčí EP Jaume Duch Guillot.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Jak uvádí Daily Mail, minulý týden zase belgická policie uvedla, že na letišti v Bruselu pracuje v rámci pomocného personálu nejméně padesát příznivců Islámského státu. „Policisté zajišťující bezpečnost letiště v otevřeném dopise varovali před touto hrozbou a poukazovali na to, že sympatizanti ISIS mají díky své práci zajištěn vstup i přímo do letadel. Jejich varování však nebylo bráno v potaz. Autoři dopisu konstatovali, že netuší, jak s jejich informacemi odpovědná místa naložila,“ píše Daily Mail.

„Zejména po pařížských atentátech loni v listopadu jsme pojali podezření, že mezi letištním personálem se nachází mnoho příznivců Islámského státu. Někteří z nich tyto události otevřeně oslavovali. Když jsme je prověřovali, byli jsme velmi nepříjemně překvapeni. Byli to často muži s radikálními názory a dlouhým trestním rejstříkem. Dokonce i dnes registrujeme mezi letištním personálem nejméně padesát příznivců ISIS. Mají bezpečnostní odznak a kdykoli se mohou dostat do letadla,“ uvedla letištní policie ve svém dopise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…