To je z Hradu, měl vykládat Pelta v odposleších

13.06.2017 17:46

Dalším týmem, který měl dostat finance při rozdělování dotací předsedou fotbalové asociace Miroslavem Peltou a náměstkyní ministryně školství Simonou Kratochvílovou, byl chrudimský futsalový tým Era-Pack. Jeho jméno podle serveru Seznam Zprávy zaznívá při odposleších.

To je z Hradu, měl vykládat Pelta v odposleších
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Pelta

Dvanáctinásobní mistři republiky, chrudimský Era-Pack, měli podle všeho dostat 3,6 milionu korun. Celkem měl Pelta, jenž je nyní z vazby na svobodě, porcovat rovnou půlmiliardu státních peněz. Vše se mělo odehrávat v jednom z bytů v Praze, kde byly pořízeny ony klíčové nahrávky. 

Původní text ZDE.

Jak uvádí server Seznam Zprávy, ve vedení chrudimského Era-Packu jsou velcí příznivci hlavy státu Miloše Zemana. Podpořili ho v poslední přímé volbě hlavy státu. „Lobbing tam nebyl,“ říká ale prezident klubu František Tichý.

„Era Pack, to je z Hradu, 3,6,"“ mělo však zaznít na klíčové nahrávce. 

Podle policie Pelta, Kratochvílová a ministerský úředník Zdeněk Bříza vytvořili systém, v němž byla od rozhodování odstavena ministerská komise a místo toho si padesátku finálních žadatelů o dotace zvolili Pelta s Kratochvílovou. V celé kauze by měli být zapleteni i pražský zastupitel Karel Březina a pražský advokát Miroslav Jansta. 

Pelta však vinu popírá, tvrdí, že jen loboval za zájmy sportu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …