To jsou ale zvláštní "děti", žasnou Angličané nad fotkami migrantů. Vláda je ale odmítá testovat

21.10.2016 12:49

O běžencích, kteří díky pozvání zamířili z uprchlického tábora v Calais za příbuznými do Velké Británie, se nyní mezi Brity velmi hovoří. A to ne zrovna v dobrém. Podle snímků si totiž Britové myslí, že nejde o nezletilé. Píše o tom server iDNES.cz.

To jsou ale zvláštní "děti", žasnou Angličané nad fotkami migrantů. Vláda je ale odmítá testovat
Foto: Vít Hassan
Popisek: V Calaiském migrantském slumu zvaném džungle

Celý spor došel tak daleko, že jeden z poslanců, David Davies, navrhl povinný rentgen zubů, který by měl pomoci určit věk běženců. S tím však nesouhlasí ani ministerstvo vnitra, ani dentisté. A to přesto, že statistiky ministerstva za období 12 měsíců ukázaly, že z 574 žadatelů o azyl, kteří tvrdili, že jsou nezletilí, dvě třetiny lhaly. 

„Je nevhodné a neetické pořizovat rentgenové snímky lidí, pokud to není přínosem pro jejich zdraví,“ ohradila se Britská asociace dentistů, jež zároveň uvedla, že jde o poměrně nepřesnou metodu zjišťování věku. Ministerstvo vnitra chce u lidí, kteří nebudou mít důvěryhodný doklad o věku, postupovat na základě vzhledu a chování jedinců.

Původní text ZDE.

Velká Británie uprchlíky z Calais přijímá od pondělí. Jde o zhruba polovinu z 1300 běženců, kteří uvedli, že jsou nezletilí a mají ve Velké Británii příbuzné. Londýn cestu migrantů odsouhlasil na základě apelu francouzského ministra vnitra Bernarda Cazeneuvea, který Brity vyzval k tomu, aby splnili morální povinnost. 

„Nepřipadají mi jako děti. Doufám, že britská pohostinnost není zneužívána,“ je rozladěn Davies. Dodává také, že když v táboře sám byl, žádné děti tam neviděl. „Jen tisíce mladých mužů a aktivisty, kteří jim nabízeli rady, jak se dostat do Spojeného království,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…