To jsou oni. Pražští majdanisté zveřejnili na síti fotky svých odpůrců

12.05.2015 19:39

Ke zcela výjimečnému kroku přistoupila facebooková komunita Prague Maidan Blog, když na svém profilu zveřejnila fotografie svých odpůrců, přiznivců Ruska. Vysvětlila také svůj pohled na události na Olšanských hřbitovech, kde došlo ke zranění jednoho z pražských majdanistů.

To jsou oni. Pražští majdanisté zveřejnili na síti fotky svých odpůrců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petiční stánek pražského Majdanu

Proč majdanisté vyvěsili na sociální síti fotky svých odpůrců? „Protože nám jich je líto. V neděli slavnostně vyhlásili, že je to den, kdy vyženou Majdan ze Staromáku, a zase se jim to nepovedlo,“ píše Prague Maidan Blog.

Podle něj antimajdanisté zkoušeli z pražského Staroměstského náměstí vytlačit majdanisty nátlakem a vyhrůžkami. Prý i provokacemi, a zavolali dokonce i policii. Ta se tím ale odmítla zabývat. „A tak jim na jejich bolest přinášíme alespoň malou útěchu a nějakou reklamu, ať za svou snahu něco mají,“ podotýkají majdanisté na svém Facebooku ironicky.

FOTOGRAFIE ZE STŘETNUTÍ S ANTIMAJDANISTY ZDE

Rozhodli jsme se upoutat pozornost médií

V jiném statusu se pak pražští majdanisté věnují Nočním vlkům, kteří před několika dny uctili památku sovětských vojáků, kteří jsou pochováni na pražských Olšanských hřbitovech. Majdanisté přišli na zmíněné hřbitovy právě v době, kdy zde měli být i Noční vlci. Proč? „Rozhodli jsme se upoutat pozornost médií a dát jasně najevo, že v Praze jsou lidé, kterým vadí propagační akce putinského režimu,“ vysvětlují a popisují, že se na Olšany dostavili v americkém džípu s vlajkami Ukrajiny, EU, NATO, ČR a USA. „Na místě jsme se potkali se starými známými z antimajdanu, KSČM a dalších hanebných organizací. O tom, že byli řádně nabuzeni, svědčí fakt, že nás fyzicky napadli,“ tvrdí majdanisté.

FOTOGRAFIE S NOČNÍMI VLKY ZDE

Celý incident popisují takto: „Tomáš, když spatřil přijíždět kolonu motorkářů, se rozhodl zaujmout místo před bránou hřbitova, kde jsme měli nahlášeno naše shromáždění a kde postávali putinisté, kteří tam žádné shromáždění neměli. V tu chvíli se nejméně dva na něj vrhli, chytili ho za ruce a natlačili jej na stěnu hřbitova tak, že mu odřeli loket. S fyzickým útokem neskončili, dokud nedorazila policie.“

Policie Tomáše odvedla? Opak je pravdou

Majdanisté popírají tvrzení svých odpůrců, že policie Tomáše odvedla. Opak je prý pravdou. Policie prý s Tomášem sepsala protokol, že byl napaden. „Jeden z útočníků vzápětí dorazil k policii a k útoku se přiznal a za způsobené zranění se omluvil. Tomáš přijal omluvu za zranění, ale za fyzický útok ne a celá věc půjde k přestupkovému řízení, kde se bude zodpovídat putinista, který Tomáše napadl,“ uvádějí majdanisté.

Následně prý vytvořili jakousi bránu hanby se všemi zmíněnými vlajkami, kterou museli Noční vlci projít.

Policie Vičanovou poučila, jak se má chovat

„Pak jsme se vydali za nimi na hřbitov. Značná část shromážděných nejevila o pietu zájem, ale hlavně se pouštěla do nás,v čele s paní Vičanovou, jejíž chování bylo absolutně nepřístojné a nechutné a na hřbitov se absolutně nehodilo,“ tvrdí majdanisté s tím, že výpady Vičanové během pietní akce byly tak trapné, že to dohlížející policie nevydržela.

„A aby tomu zamezila, tak nás ze hřbitova vykázala a Vičanovou poučila, jak se má chovat,“ tvrdí majdanisté na svém profilu.

Jak dodali, díky akci na Olšanských hřbitovech poskytli několik rozhovorů pro různá média, „která si nás všimla a naše návštěva na Olšanech nezůstala bez odezvy. Lidé se dověděli, že ne všichni tolerují ruskou propagandu,“ uvedli majdanisté závěrem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…