To jsou věci: Erik Best srovnal ředitele ČT s Janukovyčem

25.02.2014 13:05

Politický analytik Erik Best ve svém pravidelném komentáři „Final word“ srovnává svrženého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče s generálním ředitelem České televize Petrem Dvořákem a říká, co mají oba muži podobného.

To jsou věci: Erik Best srovnal ředitele ČT s Janukovyčem
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Anketa

Který politik je váš nejoblíbenější?

21%
5%
3%
10%
39%
2%
11%
hlasovalo: 8024 lidí

Podle Besta totiž někteří pozorovatelé soudí, že k útěku z Kyjeva se prezident Janukovyč rozhodl ve chvíli, kdy ho opustili jeho spříznění oligarchové a obrátili proti němu své televizní kanály.

„Přispěly k tomu i jinak bezzubé sankce uvalené Evropskou unií, jež v oligarších vzbudily obavy, že před nimi Evropa zabouchne dveře, pokud Janukovyč zůstane u moci. Je pochopitelné, že Česká televize, která o Janukovyčově sesazení nejdříve informovala jako o převratu, roli ukrajinských médií v jeho svržení nijak nezdůrazňovala,“ píše americký novinář.

  • Celý text Erika Besta můžete číst ZDE.

Důvod podle jeho slov bylo to, že by pak lidé mohli začít srovnávat dění v Kyjevě s tím, co se odehrává v Praze. „ČT loni podporovala Miloše Zemana v jeho snaze využít SPOZ a ČSSD k získání podobné moci, jakou měl Janukovyč, a když tento pokus selhal, padaly v obou stranách hlavy. Hlavy padají i v České televizi, jenomže jde o hlavy těch, kteří se postavili proti Zemanově konsolidaci moci,“ uvádí Best.

Z České televize by podle něho měl odejít především její generální ředitel Petr Dvořák, který je prý nyní ve stejné pozici, v jaké byl na konci minulého týdne Viktor Janukovyč. „Čeká, kteří oligarchové ho podrží,“ konstatoval Erik Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…