To jsou věci: ODS prý rostou preference

02.10.2013 9:31

Agentura SANEP vytvořila aktuální předvolební průzkum pro deník Blesk. Necelý měsíc před volbami by suverénně vyhrála ČSSD. Oproti předchozímu průzkumu, prováděnému o týden dříve, dokonce téměř o procento posílila.

To jsou věci: ODS prý rostou preference
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň ODS

Sociální demokraté by si na konci září připsali zisk 26,1 procenta, zatímco o týden dříve by je volilo pouhých 25,3 procent. Naopak druhá KSČM si pohoršila, byť o jedinou desetinu. Volilo by ji 18,1 procenta dotázaných. Na třetí pozici se udržela TOP 09, i když během jediného týdne její podpora poklesla o celé procento a nyní činí 11,1. Následuje ODS, která je naopak „skokanem týdne“, když se zlepšila z 8,1 na 9,6.

Čtveřici stran, které působily již v předchozí sněmovně, následuje SPOZ, byť i ona si z minulých sedmi rovných procent o dvě desetiny pohoršila. O pouhou desetinu tak uhájila svůj nákok před hnutím ANO Andreje Babiše, které si drží stabilní podporu 6,7 procent voličů. Do sněmovny by se dostala ještě KDU- ČSL s 5,6 procenty, byť i jí předvolební preference mírně klesají.

Další strany se drží pod pětiprocentní hranicí a žádná z nich se jí ani neblíží. Hlavu vzhůru! Jany Bobošíkové i Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury si drží své výsledky na 4, respektive 3,9 procentech. Další strany pak jsou podle SANEPu ještě níže.

Deník Blesk v komentáři ocenil vzestup ODS, ale neopomněl poznamenat, že v týdnu mezi průzkumy strana nepředvedla žádné zázračné zmrtvýchvstání, jen představila billboard s Miroslavou Němcovou jako „premiérkou do rozbouřené doby“. Deník ironicky poznamenal, že i takto málo stačí k postupu. Jinak se totiž prý v předvolební kampani téměř nic neděje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…