To jsou věci: Radek John vyčítá prezidentu Zemanovi alkoholismus

03.02.2016 8:02

Někdejší novinář, později ministr vnitra a dnes opět píšící tvůrce Radek John dal na svém Facebooku průchod znechucení z prezidenta Miloše Zemana. Zejména mu na hlavě státu vadí měknutí mozku. Alkohol podle Johna dělá své.

To jsou věci: Radek John vyčítá prezidentu Zemanovi alkoholismus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Radek John se nechal inspirovat článkem na webu magazínu Respekt. „Zeman ve Valticích aneb Jak vypadá výchova k servilitě“ zněl název textu rozebírajícího besedu prezidenta se středoškoláky, kterou ironickým způsobem odprezentovala známá humoristická relace České televize 168 hodin.

Exministr vnitra k tomu na svůj Facebook napsal: „Ostuda této země. Vulgární narcis, kterému měkne mozek.“ A doplnil poznámku, že v případě prezidenta očividně udělala své konzumace alkoholu.

Již o několik dní dříve John vyjádřil nadšený souhlas s trestním oznámením, které na prezidenta podal jeho někdejší poradce, později vyhozený Zdeněk Šarapatka. Ten napsal vrchní státní zástupkyni Lence Bradáčové stránkový text, ve kterém rozebírá společenskou nebezpečnost Zemanových slov, a žádá ji, aby posoudila, zda nedošlo k nějakému trestnému činu. „A já naprosto souhlasím. Čeho je moc, toho je příliš. Ostuda!“ připsal k trestnímu oznámení Radek John.

Ještě dříve pak zaujal sdílením článku o sociální katastrofě v Rusku, který doplnil vlastní glosou: „A tam se řítí Zeman a jeho poskoci...“ Pod jeho textem se rozjela drsná polemika, ve které samotný John vzkázal jednomu z diskutérů hájících Rusko: „Fajn. Odjeďte tam a my budeme mít klid.“

Kromě toho se John na sociální síti obsáhle věnuje pomoci uprchlíkům a diskreditaci těch, kteří je odmítají. Sdílí například blog pojednávající o „záhadném financování“ Bloku proti islámu a hnutí Úsvit.

John také s oblibou cituje obsáhlá vyjádření Angely Merkelové a sdílí informaci o „ruské propagandě“, popisující brutální útoky migrantů v Německu na základě jedné vyvrácené televizní reportáže.


 

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …