To nedokážeme polapit převaděče? ptá se poslanec Úsvitu Lank

01.10.2015 11:23

Kvůli nedisciplíně poslanců musel při 30. schůzi Poslanecké sněmovny týkající se nelegální migrace zasáhnout předsedající schůze Vojtěch Filip (KSČM).

To nedokážeme polapit převaděče? ptá se poslanec Úsvitu Lank
Foto: hnutiusvit.cz
Popisek: Martin Lank

„Já tady eviduji faktické poznámky včetně elektronických přihlášek. Prosím, nezaměňujte faktickou poznámku, to znamená reakci na předřečníka, nebo toho, kdo hovořil předtím, s vystoupením. Chápu, že chcete reagovat. Je to možné, já nerozeznám, o čem budete hovořit, ani nikdo jiný to nemůže rozeznat, protože vám do hlavy nevidíme. Ale skutečnost je taková, že jestliže to budete tímto způsobem dělat, bude vás muset každý předsedající, nejen já, přerušit, vzít vám slovo a dát pořadí těm, kteří třeba s přednostním právem na to čekají už déle než tři čtvrtě hodiny,“ uvedl Filip a následně dal slovo poslanci Martinu Lankovi (Úsvit).  

Ten se do dolní komory pustil rovněž. „Já si myslím, že jsme se tady moc hezky pohádali, předvedli jsme zase to hezké divadlo. Začíná se nám to rozjíždět jako vždycky. To je přesně to, co od nás veřejnost čeká. Myslím, že jsme ji nezklamali,“ uvedl. 

Následně se zabýval počtem zadržených převaděčů. „Oni jsou těmi kolečky v soukolí, oni jsou hybnou silou v tomto novodobém stěhování národů, na kterém neuvěřitelně bohatnou a podle všeho připravují statisíce rodin o životní úspory,“ zkonstatoval s tím, že v této migrační krizi je důležitá rovněž prevence. „Tak proč ti Syřané, ti Afghánci a další neustále proudí do Evropy, i když si už skoro všechny státy, bohužel s výjimkou České republiky, nějakým způsobem uzavřely hranice? Já se ptám. To nedokážeme v dnešním systému moderních technologií, které dokážou sledovat každého od německé kancléřky po francouzského prezidenta, polapit převaděče?!“ uzavřel svá slova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…