To není hezká neděle. Maláčová vytáhla, co vše nás čeká pod Fialou

17.10.2021 21:52 | Ze sítí

Ve volbách nepohořeli jen Piráti, kteří byli vykroužkovaní ve prospěch politiků STAN, debakl zažila i ČSSD, která se po mnoha letech vůbec nedostala do dolní komory Parlamentu. Jana Maláčová (ČSSD), současná ministryně práce a sociálních věcí, se v neděli na Facebooku zhrozila nad reformami, které chystá koalice bloků stran. Bojí se o deset milionů lidí, kteří budou vystaveni škrtům pomoci a veřejné služby.

To není hezká neděle. Maláčová vytáhla, co vše nás čeká pod Fialou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Na úvod svého facebookového příspěvku popřála všem hezkou neděli. „Tedy pokud pro vás může být vůbec hezká,“ dodala s ohledem na škrty a „reformy“ zdravotnictví i důchodů, které chystá koalice „protibabišovských“ stran. Prý se jí zatmívá před očima. „A asi to není ani úplně hezká neděle v souvislosti s tím, co se teď děje na trhu s plynem a elektřinou,“ pokračovala. V šoku pak je z toho, v jaké situaci se ocitl milion domácností a firem po krachu společnosti Bohemia Energy. „Prakticky dvěma milionům lidem se teď může elektřina a plyn zdražit klidně i dvojnásobně. Věřím, že podmínky, za kterých budou moci uzavřít další smlouvu s poskytovateli poslední instance – a to zvláště těmi, kde je spolumajitel stát nebo obce – budou pro domácnosti přijatelné,“ doufá ministryně s tím, že pokud ne, jsou připraveni nabídnout pomoc přes úřady práce. A to prý prostřednictvím příspěvku či doplatku na bydlení nebo mimořádnou okamžitou pomoc. „Ale tím se tenhle případ nevyřeší. Něco takového se prostě nesmí stát!“ lamentuje důrazně.

„Začalo to sluníčkovou reklamou a pravicovými médii do nebes vynášeným podnikatelem Jiřím Písaříkem. Z lifestylových časopisů se na něj pěla chvála, jak má ostré lokty, jak dokáže vydělávat. Mladý miliardář a úspěšný člověk. Hm. Pro mě je to obyčejný TUNELÁŘ!“ kritizuje dále a nechápe, že se Písařík chlubí tím, že jezdí v závodním ferrari. „Kam jsme to došli? Teplo na zimu pro dva miliony lidí je v ohrožení, ale kšeftař si na zimu zajede na Maledivy,“ zoufá a nevěří vlastním očím. Domnívala se, že podobné praktiky zůstaly v 90. letech. „Strašně mi to připomíná jistotu desetinásobku a Koženého auta a Bahamy,“ podotkla.

Podle ní je situace ještě smutnější. Nyní není potřeba se bát podle ní o „frontu na banány“, problém se bude týkat celé země. „Bojím se o dva miliony lidí, kterým skokově zdraží energie, a o deset milionů lidí, kterým příští vláda bude škrtat pomoc a veřejné služby. Věřte mi, že to takhle nechci nechat. I když jsme jako sociální demokraté zůstali před branami Sněmovny, tak já za vás budu bojovat dál,“ uzavřela Maláčová.

Sociální demokracie v letošních volbách do dolní komory zůstala těsně před vstupem. Získala 4,65 %, tedy 250 397 hlasů. Ty ale na pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny nestačily.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…