To snad ne. Milovníci Václava Havla prý vymysleli nový způsob, jak ho uctít

23.11.2012 12:44

Osmnáctého prosince uplyne rok od úmrtí Václava Havla a skupina jeho příznivců si chce připomenout jeho památku. A aby to bylo „havlovské“, chtějí to připomenout ohrnutím nohavic u kalhot.

To snad ne. Milovníci Václava Havla prý vymysleli nový způsob, jak ho uctít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Využili jsme slunečného počasí a zavítali zhlédnout velikonoční výzdobu hrobu Havlových

„Má jít o gesto, které bude české, lehce satirické, nenáročné a pro každého jednoduše realizovatelné i havlovsky úsměvné,“ vysvětlují podle serveru Reflex.cz. Chtějí připomenout slavnou scénu, kdy čerstvě zvolený prezident Václav Havel vykonával přehlídku Hradní stráže v nápadně krátkých kalhotách. Bohumil Doležal však na serveru Reflexu pochybuje o osudu této svérázné připomínky.  

Připomíná, že Václav Havel kdysi inicioval pitoreskní návrh na nové uniformy Hradní stráže. Myslel to prý nejspíš i trochu ironicky. Jenže veškerá ironie se prý vytratila a nyní jeho nástupce učinil hradní uniformy součástí toporných a odpudivých ceremonií, které na Hradě pořádá.

„Skoro se bojím, abychom si za deset let nemuseli na 18. prosince vyhrnovat kalhoty povinně. S tím, že našeho velkého muže si musíme všichni vážit,“ poznamenal Doležal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…