To to lítá: Jiskření mezi Trumpem a muslimským starostou Londýna má vyhrocenou dohru

23.03.2017 12:17

Nejenom současný americký prezident, ale i jeho syn Donald Trump jr. dokáže svými výroky a komentáři upoutat pozornost médií. Naposledy se mu to podařilo v souvislosti se včerejším teroristickým útokem v Londýně.

To to lítá: Jiskření mezi Trumpem a muslimským starostou Londýna má vyhrocenou dohru
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Donald Trump starší dráždí mainstreamová média k nepříčetnosti v podstatě denně a v případě jeho nejstaršího syna zjevně nespadlo jablko daleko od stromu. Jak již dnes redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala, Trump mladší sdílel na svém twitteru odkaz na text britského deníku The Independent z loňského září. Muslimský starosta Londýna Sadiq Khan v něm tvrdil, že hrozby teroristických útoků jsou nedílnou součástí života ve velkém městě.

Donald Trump ml. přidal k odkazu svůj komentář přibližně ve znění: „To si děláš srandu, ne?“ A média mají další kauzu. Jeho komentáře si povšimla například britská mutace deníku Metro a synovi 45. prezidenta Spojených států společně s levicově naladěnými uživateli sociálních sítí vyčítá, že článek je půl roku starý. Jako by snad záleželo na stáří článku, a nikoli na tom, jak skandálního výroku se muslimský starosta dopustil.

Anketa

Považujete boj proti islámskému terorismu za úspěšný?

1%
99%
hlasovalo: 8565 lidí

„Jak si dovolujete sdílet ten článek, jako by to Khan řekl právě dnes?“ napsala v diskusi pod tweetem, který sdílelo na 13 000 dalších uživatelů, jistá Marie Donn. V diskusi reagoval i labouristický poslanec Wes Streeting, který napsal Trumpovi mladšímu, aby se styděl. Někteří uživatelé Twitteru a rovněž autor textu publikovaného v deníku Metro potom Donalda Trumpa jr. obvinili, že zneužívá teroristický útok v Londýně k šíření protimuslimské nenávisti.

Kauzu z tweetu „vyrobili“ také v samotném deníku The Independent, který před více než půl rokem skandální výrok Khana přinesl. Také redakce tohoto britského deníku vyčítá Trumpovi mladšímu, že sdílel tak neaktuální článek, a přidává print screen několika dalších rozhořčených tweetů britských liberálů. Ti Trumpovu synovi pro změnu vyčítají, že by měl číst víc než jen titulek či perex článku, a někteří jsou ve svých reakcích velmi agresivní.

„Jdi do prdele. Jako obyvatel Londýna, který zde prožil éru útoků IRA a teroristický útok islámských radikálů ze 7. července 2005, ti říkám, že teď není chvíle na to chovat se jako čurák,“ napsal jistý Tom Coates s tím, že starosta Khan měl navíc pravdu. „Tyhle věcí se prostě stávají. Snažíme se jim předejít, ale není třeba teroristické útoky ještě zveličovat a nechat je, aby ovlivňovaly náš život ve všech jeho aspektech.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TemP

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…