To tu ještě nebylo: Kalousek pohřbil „svou“ TOP 09. Veřejně

02.06.2022 13:45 | Ze sítí

Exministr financí a zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek kritizuje vlastní stranu, která podle něj voličům nenabízí nosná témata, není v ničem jedinečná, odvrací se od svých původních myšlenek, a proto v průzkumech trvale ztrácí. „Manželstvím pro všechny to nedoženeme,“ rýpl si Kalousek do poslankyně TOP 09 Martiny Lisové, která téma nadhodila v oficiálním podcastu strany.

To tu ještě nebylo: Kalousek pohřbil „svou“ TOP 09. Veřejně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Správní rady VZP ČR Miroslav Kalousek

„Do 20 let nikdo nebude mít problém s manželstvím pro všechny. Jsem jednoznačně pro, říká v nejnovějším TOPcastu naše poslankyně Martina Lisová,“ píše TOP 09 na svém twitteru.

 

 

To se ale vůbec nepozdává Miroslavu Kalouskovi, podle nějž taková témata voliče určitě nepřitáhnou. „Položil jsem si dnes otázku běžného voliče: V čem je TOP 09 jedinečná a proč právě proto ji budu volit? V zahraniční politice to zastane Petr Fiala, na rozpočtovou odpovědnost jsme trestuhodně rezignovali, manželstvím pro všechny to nedoženeme. Odpověď neexistuje. Tedy ani voliči,“ má jasno Kalousek. 

 

 

TOP 09 by se podle nejnovějšího průzkumu agentury SANEP aktuálně ve volbách ani nedostala do Poslanecké sněmovny, když jí průzkum voličských preferencí přiřkl pouhých 3,3 % hlasů. Stejný problém má i KDU-ČSL, která se také potácí pod potřebnými 5 %, zatímco ODS s premiérem Petrem Fialou zůstává konzistentní. Ozývají se proto hlasy, zda spolupráce v rámci koalice SPOLU bude pokračovat. 

reklama

autor: jma

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…