Tohle je ohavnost! Hamáček to schytal od Kalouskova muže za to, co napsal o nás a NATO

29.08.2018 16:51

Ministr zahraničí Jan Hamáček seděl ve středu odpoledne na Pražském hradě vedle prezidenta Miloše Zemana a demonstroval tak, že čeští politici táhnou v zahraničních otázkách za jeden provaz. Někdejší první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek má však za to, že se Hamáček dopustil jednoho hanebného přešlapu, za který by se měl omluvit. O co šlo?

Tohle je ohavnost! Hamáček to schytal od Kalouskova muže za to, co napsal o nás a NATO
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

Když se 45. prezident USA Donald Trump ujal funkce prezidenta, začal útočit na partnery v NATO, že neplní své finanční závazky vůči Alianci a většina tíže chodu NATO leží na Spojených státech. Dlužno dodat, že ve většině případů má pravdu.

Ministr vnitra a ministr zahraničí Jan Hamáček se však pokusil podat trochu jiný pohled na celou problematiku. Na sociální síti twitter napsal, že Česko sice nevydává na obranu 2 procenta HDP ročně, k čemuž se zavázalo, ale své závazky vůči Alianci splácíme i jinak. A bohužel občas platíme i cenu nejvyšší.

„Našemu hlavnímu spojenci – Spojeným státům – musíme zdůrazňovat, že do společné obrany nepřispíváme jen navyšováním obranných výdajů, ale někdy bohužel i tou nejvyšší cenou – životy našich vojáků, jako například při nedávném útoku v Afghánistánu,“ uvedl Hamáček.

Marek Ženíšek považuje tuto argumentaci za zneužití tří českých vojáků padlých v Afghánistánu po teroristickém útoku. Hamáček by se podle jeho názoru měl omluvit za svá nevhodná slova.

„Tohle zasluhuje vysvětlení, nebo rovnou omluvu od @jhamacek. Použít jako argument pro neplacení spojeneckých závazků smrt našich hrdinných vojáků je ohavnost. Podle této zvrácené logiky by tedy USA nemusely platit nic, protože jich v Afg. i za naši bezpečnost padlo více než 2300?“ zeptal se Ženíšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…