Tohle je převrat. A určitě za tím stojí i Německo, napsal Zahradil. Ondřej Neff mění názor: Chceme vůbec být v takovéhle EU?

07.04.2016 8:24

Snad nikdy se nestalo, aby celá naše politická reprezentace řekla tak jednoznačné NE návrhu Evropské komise, píše o včerejším návrhu na reformu azylového řízení, se kterým přišla EK, publicista Ondřej Neff. Jeho slova, která publikoval na serveru Neviditelný pes, potvrzuje i europoslanec Jan Zahradil (ODS).

Tohle je převrat. A určitě za tím stojí i Německo, napsal Zahradil. Ondřej Neff mění názor: Chceme vůbec být v takovéhle EU?
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Anketa

Co soudíte o nových návrzích Evropské komise na trvalé přerozdělování uprchlíků?

hlasovalo: 23692 lidí

Ten se dnes ráno přidal k dalším českým politikům, kteří nejnovější návrh EK odmítli. „Asi mě nikdo nepodezřívá, že bych byl příznivec odborů. Ale jestli někdy existovala situace, kdy bych i já považoval odborový řev a protest za oprávněný, tak je to teď,“ píše Zahradil. Svůj postoj zdůvodňuje názorem, že to, co včera „vypadlo“ z Evropské komise, není „jen“ snaha o demontáž azylových systémů jednotlivých zemí, ale i snaha o zásadní zásah do sociální politiky a politiky zaměstnanosti. „Neváhám říct, že pod záminkou řešení migrační krize to je pokus o de facto mocenský převrat v EU,“ myslí si europoslanec. Domnívá se, že za celým návrhem není jen EK, ale že jej musí podporovat také Německo a další země. „Jinak by s tím ani nevylezli,“ dodal Zahradil.

Chceme být v Evropě, která si zahrává s vlastním osudem?

Jednotný odpor české politické scény proti nejnovějšímu návrhu Evropské komise podle Neffa může vést k tomu, že Evropa nebude jedna. „Ještě před rokem bych se takové vize bál. Dnes si kladu otázku, zda chceme být v Evropě, která si zahrává s vlastním osudem pod vlivem sociálního inženýrství, pod vlivem ideologie odtržené od reality,“ přiznává publicista, že v posledních dvanácti měsících změnil názor.

Celý text je ZDE

Chceme uzavřít dohodu s Libyí. Ale s jakou vládou?

Nerealistická je podle něj i dohoda EU s Tureckem. „Takzvané navracení ilegálů z Řecka je tragikomická podívaná. Nikdo si přece nemůže rozumně myslet, že 452 tisíc uprchlíků povedou biřicové Frontexu za ruku jednoho po druhém na loď a oni odplují do Turecka a tam se přihlásí a letadlem odletí do Evropy a tam vezmou umístěnku a usadí se v místě, které bude na papírku napsáno,“ domnívá se.

Pozastavuje se nad tím, že EU chce podobnou dohodu jako s Tureckem uzavřít také s Libyí. „Jenže tam jsme nechali Kaddáfího umlátit ve škarpě u silnice a teď se jaksi neví, jaká vláda by tu dohodu měla zařídit,“ povzdechl si Neff.

Celý text příspěvku Jana Zahradila na jeho facebookovém profilu:

Asi mě nikdo nepodezřívá, že bych byl příznivec odborů. Ale jestli někdy existovala situace, kdy bych i já považoval odborový řev a protest za oprávněný, tak je to teď. Protože to, co včera vypadlo z Evropské komise, neni "jen" snaha o demontáž azylových systémů jednotlivých zemí. Ale i snaha o zásadní zásah do sociální politiky a politiky tzv.zaměstnanosti. Neváhám říct, že pod záminkou řešení migrační krize to je pokus o de facto mocenský převrat v EU. Samozřejmě v tom Komise nejede sama, musí už teď mít backing Německa a dalších, jinak by s tím ani nevylezli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…