Tohle je prý neskutečná blbost, již prosazuje ministryně školství. Dienstbier, Sobotka a Valachová chtějí udělat z národa tupé stádo idiotů. Kalousek, Filip, Gazdík či Okamura promluvili

18.02.2016 15:26 | Zprávy

Prezident republiky Miloš Zeman na Frekvenci 1 řekl, že „pokud inkluze skutečně začne, tak to bude jeden z mnoha nezdařených experimentů v našem školství, který dětem i učitelům uškodí“.

Tohle je prý neskutečná blbost, již prosazuje ministryně školství. Dienstbier, Sobotka a Valachová chtějí udělat z národa tupé stádo idiotů. Kalousek, Filip, Gazdík či Okamura promluvili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Cílem takzvané inkluze je začlenit do běžných kolektivů na základních školách děti s lehkým mentálním postižením, mimořádně nadané děti i školáky s dalšími omezeními. Výuka má být přizpůsobena jejich potřebám. Se zvládnutím potíží, odlišností či zdravotních omezení mají prý pomoci asistenti, ale také nové školní pomůcky.

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o slovech prezidenta Zemana o inkluzi myslí. Velká část politiků, která odpověděla, se k inkluzi staví buď zcela zamítavě, nebo alespoň částečně kriticky.

Proti inkluzi se staví i poměrně dost politiků ČSSD, přestože inkluzi prosazuje ministryně školství Kateřina Valachová právě z ČSSD. Politici, a to i z ČSSD, upozorňují, že inkluze poškodí „normální“ děti, postižené děti, rodiče i učitele a nepomůže vůbec ničemu a nikomu. S inkluzí často nesouhlasí rodiče, ani pedagogové. Bohatí rodiče, soudě dle námitek, své děti přihlásí na soukromé školy.

Dokonce se objevily i názory, že jde ze strany ministryně Valachové, premiéra Bohuslava Sobotky či ministra Dienstbiera o záměr, aby se z národa stala tupá masa „lehce ovladatelných idiotů, kteří půjdou vstříc multikulturním zítřkům“.

Ve svém důsledku inkluze ublíží všem. Sníží se úroveň vzdělání pro všechny

Ministr financí a předseda ANO Andrej Babiš na dotaz neragoval. Ani vicepremiér pro vědu a výzkum a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

„Myslím si, že má pravdu jak odborná, tak laická veřejnost a prezident tuto pravdu potvrdil,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

„Má pravdu pan prezident!“ reagoval místopředseda Poslanecké sněmovny a úřadující předseda STAN Petr Gazdík.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…