Tohle je prý velkou ostudou KSČM a ČSSD...

07.10.2016 9:28

Krajské volby budou vysvědčením současnému vedení kraje za jeho správu v posledních osmi letech. V předmětu s názvem „doprava“ absolutně propadlo, tedy dostává čistou „5“. A už to samo o sobě je dostatečným důvodem, aby ze svých funkcí pánové a dámy z KSČM a ČSSD odešli. To říká kandidát na hejtmana koalice SPOLU PRO KRAJ Josef Vacek.

Tohle je prý velkou ostudou KSČM a ČSSD...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stop, ilustrační foto

„Nedokázali pohnout s dezolátním stavem silnic II. a III. třídy, protože se vůbec nezajímali, kde Středočeši budou parkovat, když metropole zavedla parkovací zóny v Praze 5, 6 a 8,“ upozorňuje Josef Vacek.

Chybou současného vedení kraje podle něj je, že podporuje západní variantu D3, která prý směřuje k ekologickému zničení Posázaví a je z řady důvodů zbytečná. Komunisté se socialisty dle jeho názoru nedokázali vyřešit velký problém související s chybějícím „běchovickým úsekem 511“ pražského okruhu mezi dálnicí D 1 a hradeckou dálnicí.

Ostudou a důkazem, jak vedení kraje přehlíží skutečné problémy...

Zejména obyvatelé Prahy západ a Prahy východ tím prý velmi trpí. „Ostudou a důkazem, jak vedení kraje přehlíží skutečné problémy jeho obyvatel, je pak organizace a hustota spojů veřejné autobusové a vlakové dopravy. Je nedostačující a navíc nemá potřebnou dopravní a finanční návaznost na veřejnou dopravu v Praze,“ zdůrazňuje Josef Vacek.

Koalice SPOLU PRO KRAJ je dle něj připravená to změnit. „Víme, kde sehnat peníze na opravy rozbitých středočeských silnic a jak je dát rychle dohromady. Ve spolupráci s pražským magistrátem nastartujeme výstavbu nových záchytných parkovišť (P+R) na důležitých dopravních uzlech v Praze i na území Středočeského kraje,“ říká Josef Vacek.

SPOLU PRO KRAJ plánuje zvýšit počet chybějících spojů veřejné dopravy

SPOLU PRO KRAJ plánuje zvýšit počet chybějících spojů veřejné dopravy a propojit ji s pražskou. Zajistí prý, aby se jakýmkoliv hromadným dopravním prostředkem v Praze a Středočeském kraji dalo jezdit pouze za jednu jízdenku. Předpokládá, že bude i levnější.

„U výstavby dálnice D3 prosazujeme rozšíření stávající komunikace s výstavbou severovýchodního obchvatu Benešova, obchvatu Olbramovic a dalších obcí na trase,“ doplňuje Josef Vacek.

SPOLU PRO KRAJ chce též prosadit dokončení klíčové dopravní stavby v kraji – takzvané Běchovické spojky a podpoří stavby obchvatů měst. „Za oblast dopravy musí být na krajském úřadě opět zodpovědný konkrétní radní. Ne jak nyní, kdy ji má pod sebou hejtman Miloš Petera, a vůbec ji nestíhá nebo nechce řešit,“ podotýká kandidát na hejtmana Josef Vacek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

4:32 Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

Rodiny obětí z Filozofické fakulty dostanou nabídku pomoci od pražského magistrátu. Háček je v přílo…