Tohle se Jaroslavu Hutkovi líbit nebude. Dvě dohry písně o smrti Zemana

08.08.2018 8:18

Komentáře Jana Schneidera z Lidových novin si všiml server NeviditelnýPes.cz. Schneider ve svém textu píše o písni Jaroslava Hutky Miloš a Zubatá, v níž se zpěvák de facto vysmívá prezidentu Miloši Zemanovi.

Tohle se Jaroslavu Hutkovi líbit nebude. Dvě dohry písně o smrti Zemana
Foto: repro foto youtube.com
Popisek: Jaroslav Hutka

„Jaroslav Hutka vzbudil mimořádný ohlas svou písničkou ‚Miloš a Zubatá‘. Nemá rád prezidenta Zemana a myslí si, že by pro něj už měla přijít Zubatá. Tolik asi text po intelektuálně-poetické stránce,“ poznamenal Schneider.

Podle jeho slov Hutka působí jako hluboce integrovaná osobnost, vlasy má téměř jako před padesáti lety stejně jako projev, intelekt, melodickou invenci, poznání světa a tak dál. „Je to taková integrace na Barrandův způsob, jednou bude možná vystaven v muzeu, zkamenělý či vycpaný, s vysvětlivkou, že to je člověk, který si po celý život myslel totéž. Už od puberty,“ míní Schneider.

Anketa

Chcete, aby Jiří Paroubek zasedl v Senátu?

44%
56%
hlasovalo: 8795 lidí

A všímá si toho, jak se proti Hutkovu uměleckému propnutí ozvalo mnoho hlasů. „A to je důvod, proč Hutku paradoxně považuji za prospěšného. Neboť on vlastně pomáhá budovat demokracii,“ zmínil Schneider.

Původní text ZDE

„Bez legrace, kdo s jasnou hlavou by se tak dokonale podjal takového štěku? Štěku ale objektivně potřebného... asi jako vakcína, proti níž si sama společnost musí vybudovat imunitu. Kdyby to někdo vykládal, chovejte se k Hradu slušně, poslali by ho kamsi, a někdy by opravdu bylo těžko hledat protiargumenty,“ míní dále Schneider.

Závěrem pak dodává, že Hutkova písnička není politicky korektní, jen pouze nablblá. „Nedosahuje brizance velkých duchů minulosti, jejichž i urážky poslouchat bylo požitkem. Hutka již mnohokrát ohlásil konec své kariéry, avšak vystupuje stále dál, aniž by si povšiml, že jeho kariéra již opravdu dávno skončila. Snad se snaží ještě nějak připomenout, ale postrádá vzruch, nápad, invenci, nemá už ani melodii. A tak mu zbývá už jen utrápená vulgarita, aby si zchladil žáhu,“ uzavřel se slovy, že to je jen dlažební kostka, kterou se dláždí kanály.

MF Dnes pak ve svém dnešním vydání Hutku i jeho píseň zkarikovala.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…