Tohle vyjde! Šlachta a Přísaha: Protřelý hlas promluvil. A bublá Nečas

28.01.2021 8:17

Někdejší šéf dnes již neexistujícího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) oznámil, že vtrhne do politiky s novým středovým hnutím. Hodlá usilovat především o nastolení spravedlnosti. Jeho občanské hnutí ponese název Přísaha. Podle marketéra Petra Viktorýna, který před časem složil funkci v Trikolóře Václava Klause mladšího, má Šlachta šanci uspět. Rozhodl se důkladně popsat proč. Vůči Šlachtovi však zazněly i mnohem kritičtější hlasy. Nahlédněte.

Tohle vyjde! Šlachta a Přísaha: Protřelý hlas promluvil. A bublá Nečas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Robert Šlachta se v roce 2013 proslavil tím, že uprostřed léta vtrhl na Úřad vlády ČR. O pár dní později skončila vláda premiéra Petra Nečase a pomalu se začala odvíjet éra Andreje Babiše (ANO).

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

Teď se Robert Šlachta rozhodl s novým hnutím nazvaným Přísaha vtrhnout do politiky. Má šanci uspět?

Podle Petra Viktorýna, který před časem opustil pozici krajského šéfa Trikolóry Václava Klause mladšího, má za to, že Šlachta může uspět. Představil totiž voličům uvěřitelný příběh.

„Lídr - uvěřitelný, autentický, se silným osobním příběhem.

Zařazení lídra - je jeden z těch, do jejichž čela se staví.

Politické zařazení - univerzální strana s občanskými tématy, u kterých je uvěřitelné, že lídr s ohledem na svou praxi může být řešitelem.

Hlavní myšlenka - fungující stát, bez elitářství a klientelismu, měřeno všem stejným metrem.

Podprahové sdělení - sociální nespravedlnost plynoucí z politického elitářství a zneužití politických vazeb, na úkor občanů.

Okamžitý cíl - odpolitizování policie, příklon státní správy od papalášství směrem k občanské společnosti.

Prezentace - formou osobní odpovědnosti a osobní angažovanosti. Vysvětlení proč, návrh jak,“ napsal Viktorýn na sociální síti Facebook.

Podle Vikorýna má Šlachta šanci oslovit 5 procent voličů. Třeba proto, že nemá ve svém hnutí nějakého kontroverzního politika z minulosti, jehož účast na projektu by musel obhajovat. Myšlenka spravedlnosti je navíc natolik univerzální, že skutečně dokáže oslovit řadu lidí.

Viktorýn však vidí také jedno riziko spojené se Šlachtovým hnutím. Riziko politizace trestních kauz a v případě Šlachty přeceňování vlastní důležitosti.

Reakce na Šlachtovu novou stranu

Někdejší člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek byl ke Šlachtovi podstatně kritičtější.

„Když se bývalý kombajnér Šlachta za pomoci stovek policistů, nočního vpádu na vládu, beranidel, desítek kilogramů zlata a autistického Ištvana a jeho prokurátorské junty naposledy opravdu, ale opravdu zviditelnil, skončilo to nakonec nezdaněnými kabelkami,“ vrátil se k již zmiňovanému zásahu na Úřadu vlády ČR.

Jedním dechem dodal, že poté následoval politický převrat, z něhož se tato země nevzpamatovala dodnes.

Reakce na Šlachtovu novou stranu

„A opět se najde dostatek hlupáků, kteří mu u toho budou nadšeně tleskat. A takhle my si tady žijeme," zdůraznil nakonec na sociální síti Facebook.

V diskusi pod příspěvkem svou myšlenku ještě rozvedl. Prohlásil, že Petra Nečase považoval ze mizerného předsedu vlády, ale to neznamená, že měl být sesazen mocenským převratem. Přesně to se přitom podle Štěpánka stalo.

Reakce na Šlachtovu novou stranu

„Odstranit kohokoli takovým způsobem je nebetyčná prasárna. Nečas byl mizerný premiér i mizerný předseda strany. Zasloužil si politickou porážku, ne tenhle šlachtovsko-ištvanovský komplot,“ zdůraznil.

Reakce na Šlachtovu novou stranu

Po chvíli uštědřil Šlachtovi ještě jeden slovní štulec.

„Je absolutním neštěstím, když někdo, konkrétně Šlachta, jehož stropem je být maximálně tak šéfem obvodního oddělení, se stane šéfem podobného útvaru, načež podlehne spasitelskému komplexu, má ambici stát se policejním prezidentem a myslí si, že je elitní policista, neb kdejaký novinářský trouba to tak z neznámých důvodů píše,“ uvedl Štěpánek.

Reakce na Šlachtovu novou stranu

Spolumajitel vinárny Jan Horešovský Šlachtu také nešetřil.  

„Ten nápad, když si policajti založí politickou stranu Přísaha, jejíž největší politický kapitál je soukromá kopie tajnýho policejního archivu. Další borec, co má na každýho složku, nám tu ve veřejným prostoru chyběl,“ konstatoval spolumajitel vinárny, který na sociální síti Twitter zdravívá pražskou kavárnu.

Reakce na Šlachtovu novou stranu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…