Tomáš Klus ve věci Greta: Vyzývám Českou republiku...

01.10.2019 14:00

Zpěvák Tomáš Klus požádal české politiky, aby otevřeli prostor pro veřejnou debatu, ve které bude vyjasněno, zda nejen českou společnost opanovala zelená hysterie, nebo zda máme opravdu klimatický problém, který musíme řešit, pokud chceme lidstvu dovolit přežít.

Tomáš Klus ve věci Greta: Vyzývám Českou republiku...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Písničkář Tomáš Klus

Tomáš Klus na sociální síti Facebook kroutil hlavou nad tím, že se k výrokům mladé švédské aktivistky Grety Thunbergové vyjadřují psychiatři, psychologové a další lékaři, ale lidé málo naslouchají tomu, co říká sama šestnáctiletá dívka. Ta přitom neříká nic jiného, než „poslouchejte vědce“.

Anketa

Vadí vám, že ministryně Schillerová citovala názor občana ve znění ,,je to opoziční a senátorská špína"?

6%
94%
hlasovalo: 9913 lidí

„Proč se v médiích ke Gretě vyjadřují hlavně ekonomové, psychologové, celebrity a obecně k tématu nekompetentní osoby, vypočítávající uhlíkové stopy jejího pohybu, tlumočící zkazky o konci světa, popřípadě dávají k dobru teorie o zeleném spiknutí?“ zeptal se Klus.

Podle zpěváka je na čase začít o slovech Thunbergové přemýšlet jinak. Měli bychom začít Greté opravdu naslouchat a dělat, co říká. Jestliže politiky žádá, aby naslouchali vědcům, stálo by za to skutečně nechat vědce promluvit a opravdu naslouchat tomu, co budou říkat.

Spekulace jen posilují chaos, už tak dost přifoukávaný domácími strastmi. Proto prosím politickou reprezentaci naší země, aby v zájmu vyjasnění otázky, která prokazatelně frustruje občany a rozeštvává daňové poplatníky, otevřela prostřednictvím médií veřejnou diskusi s vědci a jednou provždy dala zelené hysterii červenou, nebo potvrdila její platnost a zachovala se podle toho,“ požádal politiky Klus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…