Tomasz Peszynski: S Amerikou jsem skončil. Nezaslouží si, abych ji měl rád

09.11.2016 10:10

„S Amerikou jsem skončil,“ napsal v reakci na výsledek prezidentských voleb občanský aktivista Tomáš Peszynski. Podotkl, že USA i Velkou Británii miloval pro jejich hodnoty. „Kdyby Čína nebo Rusko vyznávaly tyto hodnoty, měl bych rád tyto země. Nebudu adorovat Ameriku jen tak. Musí si to zasloužit. Teď si to nezasluhuje,“ řekl.

Tomasz Peszynski: S Amerikou jsem skončil. Nezaslouží si, abych ji měl rád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

Peszynski doslova uvedl, že na Ameriku kašle. „Bez svých hodnot je Amerika jen indiánské pohřebiště,“ dodal a celý výsledek připodobnil k situaci pádu Říma.

„Barbaři nedobyli Washington a neznásilňovali ženy. Dnes je to jinak. Nejprve znásilňujete ženy a pak teprve dostanete Řím. Avšak i po pádu Říma se mnohé části římské říše udržely a plynule přešly do něčeho jiného. Zůstaly hodnoty, které se pak projevily a trvají dodnes. A proto to nemůžeme vzdát a musíme dál chránit to, co zbývá,“ zmínil k Evropě Peszynski. Evropa podle něj byla kdysi pupkem světa a má na to, se jím opět stát, pokud se změní. 

Anketa

Donald J. Trump vyhrál prezidentské volby. Budete teď mít USA raději?

89%
11%
hlasovalo: 13494 lidí

„Musíme na tom pracovat. Význam Evropy musí vzrůst a tím vzroste i význam Česka. To, co děláme není tak bezvýznamné, jak by se mohlo stát. Nevzdáme to a uděláme z Evropy pokračovatele západního světa. Jinak nás čeká doba temna – středověk, který bude trvat tak dlouho, že se jeho konce nedožijí ani děti našich dětí. Je to jen na nás,“ uzavřel se slovy, že žádná Amerika nás už nezachrání.

Celé příspěvky Tomáše Peszynského:

S Amerikou sem skončil.. USA sem stejně jako Británii miloval.. Ale pro jejich hodnoty.. Kdyby Čína nebo Rusko vyznávaly tyto hodnoty, měl bych rád tyto země. Nebudu adorovat Ameriku jen tak.. musí si to zasloužit.. Teď si to nezasluhuje.. Kašlu na ní.. Bez svých hodnota je Amerika jen indiánské pohřebiště..

Tento obraz zobrazuje pád Říma.. Toto dnes nastalo.. Barbaři nedobyli Washington a neznásilňovali ženy.. Dnes je to jinak.. Nejprve znásilňujete ženy a pak teprve dostanete Řím.. Avšak i po pádu Říma se mnohé části římské říše udržely a plynule přešly do něčeho jiého..zůstaly hodnoty, které se pak projevily a trvají dodnes.. A proto to nemůžeme vzdát a musíme dál chránit to, co zbývá.. Mluvím o Evropě.. Evropa byla kdysi pupkem světa má na to se jim opět stát, pokud se změní. Musíme na tom pracovat.. Význam Evropy musí vzrůst a tím vzroste i význam Česka..To co děláme není tak bezvýznamné, jak by se mohlo stát.. Nevzdáme to a uděláme z Evropy pokračovatele západního světa.. Jinak nás čeká doba temna - středověk, který bude trvat tak dlouho, že se jeho konce nedožijí ani děti našich dětí.. Je to jen na nás..Žádná Amerika nás už nezachrání..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…