Tomaszi Peszynskému něco smrdí. Za útoky v Berlíně prý mohou stát „Zemanovi kámoši“

21.12.2016 9:05

Známý aktivista Pražského majdanu Tomasz Peszynski se svému facebookovému profilu svěřil, že na teroristickém útoku v Berlíně mu „něco smrdí“. Vůbec by se prý nedivil, kdyby v něm místo uprchlíků, na které se ukazuje, mělo prsty Rusko či jiný ze „Zemanových kámošů“.

Tomaszi Peszynskému něco smrdí. Za útoky v Berlíně prý mohou stát „Zemanovi kámoši“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

Peszynski patří k nejhlasitějším odpůrcům všeho ruského na českém internetu. Před volbami sestavil seznam nepřátel země, které by nikdo neměl volit, a jejich výsledky komentoval „Lidi, tohle je fakt totální průser“. Donalda Trumpa pro jeho nedostatečný odpor k Rusku nazval šmejdem, všem kteří oslavovali dobytí Aleppa syrskou armádou Bašára Asada vzkázal „zkurvená špíno, zasloužíte si přes držku“. Jeho největším „oblíbencem“ je samozřejmě ruský prezident, jehož kritiku Peszynski nezapomenutelně shrnul do facebookového příspěvku „ať Putin chcípne, hajzl jeden“.

Teroristický útok v Berlíně, připisovaný islámským teroristům, proto Peszynski vidí úplně jinak.

„Mně to prostě smrdí,“ svěřil se. Ukradený kamion, zabitý šofér, úspěšný úprk pachatele, to je podle něj příliš náročná operace, aby ji zvládl „osamělý vlk“.

„Tohle ti lone wolfs teroristi nedělají, většinou to jsou nějací zoufalci, kteří nemaj na to, aby někoho sejmuli a ukradli mu kamion,“ předložil svou definici teroristy. A navíc je prý velmi podivné, že Němci okamžitě po činu odkudsi vytáhli pákistánského uprchlíka a prohlásili jej za pachatele.

Peszynski to vidí úplně jinak a základem jeho úvah je motivace k takovému činu. Teroristický útok podle něj oslabí kancléřku Merkelovou a všem je jasné, komu to prospěje.

„Psalo se ještě nedávno, že Merkelová nemá přiští rok ve volbách soupeře a že ji chce Putin zničit a že jediná šance, jak by se dala důvěra v Merkelovou podkopat, je teroristický útok,“ napsal. Celá konstrukce je tedy úplně jasná.

Poté majdanista Peszynski připouští, že jeho vývod je jen spekulace. „Ale když může Zeman říkat, že to byl urpchlík, proč já bych nemohl říkat, že to teoreticky mohl bejt někdo ze Zemanových kámošů?“ ptá se.

Peszynski není jediný, komu po útoku naskočila přímá linka do Moskvy. Europoslanec TOP 09 Jaromír Štětina v živém rozhovoru pro Českou televizi nejprve dvěma krátkými větami odsoudil barbarský útok, načež se přesunul ke své životní myšlence: „Musíme zabránit všem těm rozkladným snahám, ať už přicházejí z Ruské federace, nebo z Evropského parlamentu,“ apeloval, načež předložil výčet všech v Evropském parlamentu, na které je třeba dávat pozor.

Z Facebooku Tomasze Peszynského:
Fakt by mě zajímalo, kdo byl pachatel toho včerejšího útoku..Mě to prostě srmdí.. ukradli kamion, zabili šoféra, pachatel utekl.. tohle ti lone wolfs troristi nedělají, většinou to jsou nějaci zoufalci..kteří nemaj na to, aby někoho sejmuli a ukradli mu kamion..a pak slavně sebevražedně zahynou..A kde vzali němci toho Pákistánce..
Víte psalo se ještě nedávno, že Merkelova nemá přiští rok ve volbách soupeře a že ji chce Putin zničit a že jediná šance, jak by se dala důvěra v Merkelovou podkopat je teroristický útok..
Jasně, že to je čirá spekulace, ale když může Zeman říkat, že to byl urpchlík, proč já bach nemohl říkat, že to teoreticky mohl bejt někdo ze Zemanových kámošů?

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…