Töpfer na Hrad? Jen kdyby neonacista na popelnici ohrožoval demokracii

22.04.2012 22:44

Kandidovat za Občanské demokraty v přímé volbě prezidenta odmítl jak herec a senátor Tomáš Töpfer, tak známý psychiatr Cyril Höschl. ODS tak zbývá už jenom Přemysl Sobotka a Evžen Tošenovský, kterým obecně lidé příliš nevěří.

Töpfer na Hrad? Jen kdyby neonacista na popelnici ohrožoval demokracii
Foto: Jan Janula
Popisek: Tomáš Töpfer

Průzkumy veřejného mínění nedávají v přímé volbě na Hrad ani Sobotkovi ani Tošenovskému mnoho šancí. Už v neděli ale vyprší termín, do kdy mohou být navrženi kandidáti. Usilovat o post na Hradě za ODS už odmítla předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová, která měla paradoxně největší podporu lidí.

Občanští demokraté se sice snaží další kandidáty hledat, ale zatím se jim nedaří. „Na Hrad bych kandidoval jedině v případě, že by na popelnici vylezl nějaký neonacista a ohrožoval demokracii,“ řekl serveru iDNES.cz Tomáš Töpfer. Právě ten mohl díky své popularitě soupeřit s dosavadními favority voleb.

Töpfer je proti přímé volbě

Jenže, jak se nechal Töpfer slyšet, je proti přímé volbě prezidenta republiky. „Jsem proti, ale nechci občanům vzít možnost zahrát si za státní peníze hru Česko hledá superstar. Bude-li přímá volba, třeba do toho půjdu,“ řekl ovšem dříve.

Psychiatr Höschl zase prohlásil, že by kvůli volbě zřejmě musel opustit rozestavěný evropský projekt za miliardu, Radu vlády pro vědu a výzkum nebo vedení Psychiatrického centra. „Tohle všechno bych musel opustit, a pozor: prakticky do příštího týdne. Protože pak začnou primárky v ODS a vlastně kampaň,“ řekl.

I když se jí zatím dalšího kandidáta nedaří sehnat, chce verdikt ODS definitivně potvrdit až v pondělí. To bude už po jednání výkonné rady, která bude mimo jiné řešit, zda bude pokračovat vláda Petra Nečase, nebo bude strana usilovat o předčasné volby.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…