Topolánek: Píšete pí*oviny

31.05.2012 9:23

Mirek Topolánek se svým nezaměnitelným způsobem ohradil proti článku, ve kterém byli rozebíráni jeho „sponzoři“. Spojování svého jména s uvedenými firmami označil jako „pí*oviny“ a přislíbil právní dohru ze strany své osoby i těchto společností.

Topolánek: Píšete pí*oviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Týdeník Reflex před dvěma týdny zveřejnil vyobrazení několika špičkových politiků ve sportovních dresech, vyzdobených reklamami donátorů těchto politiků. Kromě notoricky přetřásaných spojení, např. Miroslava Kalouska s firmou Omnipol, nebo Václava Klause s Kellnerovým PPF, prezentoval i některá překvapení, třeba napojení prezidentského favorita Jana Fischera na společnost ČD Cargo. Mezi propíranými politiky se objevil i Mirek Topolánek.

Někdejší premiér byl vyobrazen jako automobilový závodník, jehož kombinéza byla reklamami doslova poseta. Vyobrazena zde byla loga např. firmy VAE controls, kterou Topolánek vlastnil již před vstupem do politiky. Nyní se do ní vrátil a společnost okamžitě získala několik významných zakázek. Nebo lobbistická organizace českých výrobců tepla nazvaná Teplárenské sdružení, jemuž expremiér šéfuje.

Do čela ho navrhla společnost EP Energy, která prý rovněž patří mezi Topolánkovy mecenáše. Zmíněná je i společnost New Deal Communications, kterou vlastní Topolánkova někdejší pravá ruka Marek Dalík. A tato animace někdejšího premiéra velmi rozčílila.

Jsem soukromá osoba a vy bulvární plátek

„Předtím, než začnu podnikat právní kroky, Vám chci dát jednu kvízovou otázku,“ píše Topolánek zástupci šéfredaktora Reflexu. „Ptám se Vás, co Vás vedlo k tomu, že jste mezi aktivní politiky zařadil i mě, který jim není a být nemíní.“

„Pomíjím to, že se nejmenuji Miroslav (pod obrázkem se skvěl titulek Miroslav Topolánek - pozn. red) a že píšete píčoviny,“ komentuje investigativní činnost Reflexu.

„Jsem soukromou osobou a Vy ve svém bulvárním plátku nepoškozujete pouze mě, ale i privátní subjekty, které se proti těm bludům, jež píšete, mohou bránit,“ vyhrožuje případnými následky.

„Vám to asi připadá vtipné, mně ne. Žádám vysvětlení,“ zakončuje bývalý premiér svůj dopis.    

Proti zařazení Topolánka mezi aktivní politiky protestovala ústy svého mluvčího i společnost EP Energy. Ta rozhodně odmítá, že by podporovala politiky. A namítá, že Topolánkova činnost ve funkci předsedy vlády teplárny spíš poškodila, než aby jim pomohla.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…