Totální bordel? Po pádu vlády vlétla policie na ministerstvo. A také do úřadu fotbalového Miroslava Pelty

03.05.2017 9:29

Protikorupční policie den po pádu vlády zasahuje od rána v sídle Fotbalové asociace České republiky na Strahově. Razie se měla týkat dotací na sport, a proto policisté pod dozorem státní zástupkyně Lenky Bradáčové přišli i na ministerstvo školství, pod které sport spadá. Podle informací webu Seznam.cz měli zadržet i předsedu asociace Miroslava Peltu.

Totální bordel? Po pádu vlády vlétla policie na ministerstvo. A také do úřadu fotbalového Miroslava Pelty
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Založení Fotbalové akademie pro talentovanou mládež z celého Jihočeského kraje, stvrdili podpisem předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta, hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola a primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda.

V sídle Fotbalové asociace České republiky, které předsedá Miroslav Pelta, od rána zasahuje policie. Informaci přinesla Česká televize. Doposud není zřejmé, co policisté na fotbalovém ústředí hledají.

Objevila se ovšem informace, že předseda Asociace Miroslav Pelta měl být policisty zadržen.

Mluvčí FAČR Michal Jurman potvrdil České televizi, že policisté dorazili do sídla Asociace hned ráno. Od té doby tam zasahují, zaměstnanci se podle všeho museli shromáždit v restauraci.

Kromě toho prý policie přišla i na ministerstvo školství, kde podle serveru Aktuálně.cz zadrželi náměstkyni Simonu Kratochvílovou. Ta má v gesci sport. Celkem byli obviněni tři lidé a jedna firma, vše v souvislosti s dotačními programy ministerstva v oblasti podpory sportu. Stíhání se týká trestných činů zneužití pravomoci, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení povinnosti při správě cizího majetku. 

Podle Lidových novin pak policisté zasahovali také na pražském magistrátu. Měli navštívit vlivného sociálního demokrata Karla Březinu a jeho kolegyni Soňu Fáberovou. 

Původní text ZDE

Zásah serveru potvrdila i vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. „Mohu potvrdit, že Národní centrála proti organizovanému zločinu pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Praze provádí úkony vyšetřování,“ řekla.

„Právní kvalifikace použitá policejním orgánem v usneseních o zahájení trestního stíhání není u všech obviněných osob identická,“ dodala Bradáčová. S ohledem na úkony trestního řízení zatím nebude uvádět bližší informace.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…