Toto je v koránu. Kobza mrazivě ocitoval

24.10.2023 12:18 | Monitoring

Poslanec SPD Jiří Kobza má za to, že bychom měli velmi pečlivě sledovat to, co se děje v Izraeli a co předvádí muslimové nejen v okolí tohoto státu, ale také v USA a v Evropě. Zvlášť, když podle něj EU již řadu let ukazuje světu, jak slabá je. A muslimové toho využívají. O tom Kobza nepochybuje.

Toto je v koránu. Kobza mrazivě ocitoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza

Jiří Kobza toho o Íránu a o Blízkém východě ví nemálo. V roce 2000 ostatně začal jako obchodní rada pracovat pro české ministerstvo zahraničí v Teheránu – v hlavním městě Íránské islámské republiky. Ke konci diplomatické mise pracoval jako chargé d´affaires. Po ukončení diplomatické mise v roce 2004 v Íránu dál podnikal jako soukromý podnikatel až do roku 2008. Mluví anglicky, německy, rusky, italsky a persky.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17074 lidí

Se svými zkušenostmi na sociální síti Facebook napsal, že v souvislosti s válkou v Izraeli je dobré sledovat, co dělá hnutí Hizballáh v Libanonu, Hutiové v Jemenu a Badr brigády v Iráku, ale také i probíhající propagandistickou válku.

„Současně vedle násilí probíhá velmi intenzivní válka propagandy a výhrůžek. Radikální až teroristické skupiny muslimů se snaží prezentovat stávající konflikt Hamás–Izrael jako konflikt muslimů a Izraele, popřípadě jako konflikt všech muslimů proti Západu. Nejedná se tedy o konflikt mezi státy, spíše o multilaterální proxy válku hlavních sponzorů džihádu proti Izraeli, a proto i prohlášení Íránu třeba brát z této perspektivy. Stojí za připomenutí, že Západ, zejména Evropa, již od roku 2015 intenzivně dokazuje svoji slabost a neschopnost (a neochotu) bránit svoje území, své občany a svoji tradici před invazí nelegálních imigrantů. Toto samozřejmě islámským radikálům neuniklo a naopak se připravovali jak fyzicky, tak i psychologicky na to, jak této slabosti využít,“ napsal Kobza.

Konstatoval, že Hamás umě využil finanční pomoci ze strany EU, která mu uvolnila ruce pro přípravu další války. Palestinské hnutí tady podle Kobzy vycházelo z klasické poučky Proroka Mohameda.

„‚Neberte si nevěřící za přátele. Dokud jste slabí, tvařte se přátelsky, ale jakmile budete silní, udeřte a bojujte jako lvi a zničte je.‘ To je jedno z nařízení Proroka Mohameda. Přesně podle toho se řídil Hamás. Ukolébal ostražitost Izraelců a jakmile měl dost zbraní a zfanatizovaných džihádistů, udeřil na nic nečekající Izrael. Bohužel, naše tajné služby netuší, že Korán a především tzv. Hadísy Mohamada, jsou základem pro porozumění uvažování nepřítele,“ konstatoval Kobza.

Poté sáhl ke srovnání brutalit Hamásu s tím, co kdysi páchali ukrajinští banderovci na Volyni. Kobza v této souvislosti připomněl, že se i sami nacisté dostali k moci tak, že využili slabosti demokracie a když s pomocí demokratických prostředků uchopili moc, zrušili demokracii.

„Je tedy jasné, že v tomto souboji ideologií my jako konzervativní demokraté dlouhodobě taháme za kratší konec. Je to souboj naivní unijní ideologie vs. zodpovědnost za budoucnost. LGBT blouznění, imigrační šílenství versus surová realita a důsledky pro nás, obyčejné lidi. Jenže my máme tu zodpovědnost za budoucnost pro své děti a vnuky,“ nechal se slyšet Kobza.

Podle poslance teď bude situace o to těžší, že útok Hamásu na Izrael aktivuje islamistické buňky a samostatně působící radikály v Evropě i jinde na Západě.

„Už nyní (22. 10. 2023) se do něj zapojují islámské radikální skupiny po světě a celkem jistě se řada spících buněk bojovníků islámského státu v Evropě, které (skryté v migrační vlně z let 2016–2018) tak hloupě pozvala Angela Merkelová do Evropy, a ještě je chtěla kvótami rozmístit po ostatních zemích, se inspiruje a probouzí k akci. Konflikt bude veden nejenom ze strany muslimských teroristů, ale i evropských naivků a hlupáků na jejich straně, kterých díky inkluzivnímu školství výrazně přibývá. Bude to válka fanatiků a hlupáků proti naivkům, kterým potrvá moc dlouho, než pochopí, o co doopravdy jde, že svou naivitou a za cizí peníze prodali svoji Evropu teroru,“ konstatoval Kobza.

Podle poslance není Západ, ani Česko samotné, na tuto situaci připraven a dál poslouchá neziskové organizace, které přivádějí další a další nelegální migranty, což je podle Kobzy problém.

A jak tomuto problému čelit? Podle Kobzy je třeba uzavřít před migranty jak vnější hranice EU, tak uzavřít hranice i mezi jednotlivými státy EU, aby se podařilo co nejvíce nelegálních migrantů v celé EU zachytit a poslat mimo EU.

Jiří Kobza promlouvá

Jiří Kobza promlouvá

Jiří Kobza promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Doufám, že čteme článek příštího ministra zahraničí České republiky,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 24.10.2023 13:00:59
bude to příjemná změna proti tomu nevzdělanému puberťákovi, který tam sedí teď.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…