Toto od Macrona přiletělo na Mattea Salviniho. Stojí za to

26.09.2018 12:41

Pro odsudky na Mattea Salviniho, italského ministra vnitra, není nutné chodit daleko. Jeden silný a zároveň tematický přišel teď z Francie. Tamní ministryně pro evropské záležitosti neváhala připodobnit Salviniho k jedné postavě z bible. Ježíš to skutečně není. O jejích slovech informovala agentura Reuters.

Toto od Macrona přiletělo na Mattea Salviniho. Stojí za to
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Matteo Salvini se v poslední době proslavil svým dekretem, který zpřísňuje pravidla pro migranty a azylanty a zároveň uvolňuje ruce policii. Nathalie Loiseauová, zmíněná ministryně pro evropské záležitosti ve Francii, ho označila za Piláta Pontského, který Ježíše odsoudil k smrti ukřižováním. Došlo k tomu ve vysílání francouzského rádia RTL, když se vyjadřovala o situaci ohledně lodi Aquarius. Doslova řekla: „Salvini je dnes jak Pilát Pontský. Je to ohavné.“

Francie, Portugalsko, Španělsko a Německo se v úterý dohodly o převzetí migrantů ze záchranářské lodi, která pluje z Malty a v Itálii jí zapověděli zakotvit. Nutno říci, že alespoň národnostně přirovnání sedí.

Anketa

Myslíte, že současné vedení vašeho města, vaší obce či vaší městské části krade?

86%
14%
hlasovalo: 4574 lidí

Loiseauová je, podle popisu jejích funkcí na Wikipedii, kariérní diplomatka. Působila v Indonésii, Senegalu nebo Maroku. V letech 2012 až 2017 byla ředitelkou prestižní francouzské školy pro úředníky École nationale d'administration (ENA). Vyznáním je prý římská katolička, je vdaná, má 4 děti. Údajně se označuje za feministku. Ministryní pro evropské záležitosti je od roku 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…