Toto prý chystá americká vláda. Hájkův web cituje údajného uznávaného experta

12.06.2014 13:42

Server Protiproud.cz přináší text amerického experta Johna Whiteheada, ředitele známého think tanku The Rutherford Institute. Ten vyjadřuje své obavy, že vláda kdysi svobodné země se chystá ještě více „přiskřípnout“ vlastní obyvatelstvo a předkládá k tomu několik mimořádně zajímavých důkazů.

Toto prý chystá americká vláda. Hájkův web cituje údajného uznávaného experta
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Anketa

Uplynul rok od zatčení Jany Nagyové. Co říkáte na dosavadní průběh a výsledky vyšetřování?

hlasovalo: 8230 lidí

Whiteheada se Spojené státy pohybují na hraně, za kterou se objevují občanské nepokoje, nebo dokonce občanská válka. Vláda proto neustále omezuje lidské svobody a současně s tím se chystá na případné protesty mohutným vyzbrojováním.

Podle experta není důvod věřit vládě, o které se ví, že nařizuje mučení zajatců, špehuje světové politiky, akceptuje a podporuje neomezené zadržování lidí bez soudu a zabíjí nevinné pomocí bezpilotních letounů. Mimo to nutí poštu, aby kontrolovala korespondenci a spolupracovala na tom s úřady. Jenže Američané se podle něj nechali obalamutit dlouhodobě vtloukanou představou, že vláda vždy udělá dobrou věc.

„Stali jsme se důvěřivým národem, který je ve své podstatě úplně mimo,“ konstatuje šéf institutu. Je to prý smutná podívaná zejména pro ty, kteří si ještě pamatují, jak se žilo ve skutečně svobodném světě, kde existovaly pojmy jako spravedlivý proces, nebo zastupitelská demokracie.  

Celý text na Protiproudu ZDE.

Vláda podle něj vytváří ze všech státních úřadů menší armádní pevnosti, chráněné „týmem rychlého nasazení“. Ty chrání například i v institucích kalibru Úřadu pro správu údolí Tenesee. Už v roce 2008 vláda zaměstnávala 120 tisíc ozbrojenců s právem zatýkat občany.

Tyto lidi je samozřejmě nutné ozbrojit, takže například ministerstvo zemědělství má ve svých skladech samopaly ráže 40 s 320 tisíci kusů střel s dutým hrotem, nebo celotělní neprůstřelné obleky. Ministerstvo vnitra má zmíněných střel nafasováno 1,6 milionu a k tomu 7000 kusů automatických pušek. Zajímavostí rovněž je, že na lokální policejní stanice směřují zbraně a střelivo od demobilizovaných jednotek z Iráku a Afghánistánu.  

Kromě toho americká armáda po celé zemi pořádá společná cvičení s policejními sbory. „Například ve městě Richland v Jižní Karolíně se účastní speciální jednotky amerických armádních sil společných operací s lokálními policejními složkami. Veřejnosti byly veškeré informace kolem těchto cvičení utajeny – řečeno bylo jen, že `to může být trochu hlasité` a nikdo se nemá znepokojovat,“ uvádí Whitehead. V této souvislosti je zajímavý i fakt, že od 29. 12. 2010 má vláda pravomoc zasáhnout vojenskou silou proti jakýmkoliv občanským nepokojům na celém území USA.

Vládní agentura pro krizové situace v současnosti navíc začíná objednávat neuvěřitelná kvanta medicínského a dalšího materiálu pro situace humanitární katastrofy. K čemu tolik materiálu prý může naznačovat další pozoruhodná objednávka. Úřad pro bezpečnost dopravy poptává chlorečnan draselný, surovinu k výrobě pyrotechniky, v hodnotě kolem dvaceti tisíc dolarů.

„Šance, že v Americe zemřete v důsledku teroristického činu, je statisticky zhruba stodesetkrát menší, než že zemřete na otravu jídlem. Proč ale pak vláda utrácí biliony dolarů za takzvanou `národní bezpečnost`,“ ptá se expert. Kromě toho v zemi dál vznikají seznamy nepohodlných osob, a nikdo ani neví, jakým způsobem. 

Tato zjištění sama o sobě prý vyvolávají závažné otázky, co americká vláda chystá. Podle Whiteheada se zdá pravděpodobné, že tato akce bude zaměřená proti vlastnímu obyvatelstvu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…