Toto prý píší o Česku některá ruská média. Nejen politici se budou hodně divit

28.03.2014 10:41

Podle některých ruských médií to vypadá, že se Česká republika stala ruským spojencem. V tamním tisku se totiž objevují zkreslené informace o sankcích proti Rusku či anexi na Krymu. Informoval o tom ukrajinský deník Unian.

Toto prý píší o Česku některá ruská média. Nejen politici se budou hodně divit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Falešně interpretován je také český postoj k okupaci a připojení Krymu k Rusku. Ukrajinský deník píše, že si Kreml našel potřebného evropského spojence právě v Česku. „Ruská média se zavázala k provedení tohoto úkolu s cílem občanům ukázat: Při odsuzování kroků Ruska Západ nemluví jedním hlasem,“ píše deník Unian.

Ruští novináři tak s odvoláním na česká média zkreslili původní oznámení a vydali informaci, že český Parlament nepodpořil ekonomické sankce proti Rusku. Stejný den, kdy sněmovna nepodpořila ekonomické sankce proti Rusku, také odsoudila ruskou anexi Krymu. O odmítnutí se však naopak ani slovem nezmínili.

Podle ukrajinského Unianu šla ruská média ale ještě dále. V souvislosti s jednáním sněmovny odkazovala na zpravodajskou agenturu Reuters, která však o rozhodnutí Parlamentu ČR neinformovala.

Primárním zdrojem původních nepřesně interpretovaných informací byla agentura RIA Novosti. S ní se úzce pojí Dmitrij Kiselev, kterého list The Economist označil za šéfa ruské propagandy. A právě na RIA v průběhu včerejšího dne odkazovala další ruská média.

Zkreslené informace lze nalézt například v médiích Rossijskaja Gazeta, rádio Echo Moskvy, Pravda.ru, Gazeta.ru, Moskovskij komsomolec, noviny Sight nebo Komsomolskaja Pravda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…