Toto řekl Zeman do české kamery a takto to zpracovala ruská média

25.04.2021 17:15

Projev prezidenta Miloše Zemana k výbuchu muničního skladu ve Vrběticích rezonuje nejen v české společnosti. Hojně ho citují například i ruská média. BIS prý nemá důkazy a verzí události může údajně být několik.

Toto řekl Zeman do české kamery a takto to zpracovala ruská média
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Prezident Miloš Zeman při projevu na CNN Prima News

Prezident Zeman v nedělním projevu mimo jiné uvedl, že podle zprávy BIS zatím neexistují žádné důkazy, že by ruští agenti z GRU pronikli do vrbětického skladu. „Z toho ovšem nevyplývá, že podezření z jejich účasti není vážné. To, že BIS neprokázala jejich účast, neznamená, že do vrbětického areálu nevnikli,“ dodal prezident.

Třeba ruská tisková agentura Interfax k Zemanově projevu píše: „Český prezident uvedl, že neexistují žádná data o agentech z Ruska ve Vrběticích.“ Agentura také vyzdvihuje, že Zeman zdůraznil, že Bezpečnostní a informační služba nemá důkazy o tom, že ruští agenti oblast Vrbětic navštívili.

V podobném duchu o projevu českého prezidenta referuje agentura TASS. Ta mimo jiné cituje Zemanova slova, že Bezpečnostní informační služba se o incidentu ve Vrběticích za posledních šest let ve svých výročních zprávách nezmínila. TASS dále píše, že podle prezidenta ale nelze říci, že podezření ze zapojení dvou zahraničních agentů není vážné, a je nutné toto podezření vyšetřit.

O Zemanovi píše také agentura Ria Novosti, ta ve zprávě klade důraz hlavně na jeho slova o dvou verzích příčin vrbětického výbuchu. S odvoláním na tiskové agentury o Zemanovi a jeho projevu informují také četné ruské zpravodajské servery jako Kommersant, Vesti nebo RBK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…