Toto si vzájemně napsali Andrej Babiš a Václav Moravec

13.06.2016 8:00

Včerejší Otázky Václava Moravce ČT24 rozvířily ještě více diskuse o konci vlády a o chystané reorganizaci Policie ČR a sloučení dvou elitních útvarů v jeden. Hosty pořadu byli místopředseda vlády Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a předseda opoziční TOP 09, která se v současné době netají případnou podporou menšinové vlády, Miroslav Kalousek. Předseda ANO Andrej Babiš účast v pořadu odmítl. Moderátor Václav Moravec po odvysílání pořadu zveřejnil na svém facebookovém profilu konverzaci, která neúčasti v pořadu předcházela.

Toto si vzájemně napsali Andrej Babiš a Václav Moravec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor OVM Václav Moravec

Anketa

Doporučujete Andreji Babišovi, aby s hnutím ANO odešel z vlády?

76%
24%
hlasovalo: 4657 lidí

Ke zveřejnění dopisu se Moravec uchýlil poté, co byl po odvysílání pořadu zařazen do skupiny otroků Andreje Babiše. „Kdo je tady otrok? Když někdo klade protiargumenty v diskusi, neznamená, že je otrok toho, kdo v diskusi není. Otrok by těžko vedl podobnou korespondenci,“ nechal se slyšet Moravec.

Sám Babiš včerejší díl zkritizoval ještě v jeho průběhu. „Krásná podívaná na zástupce koalice a opozice, jak v přímém přenosu u Václava Moravce utvářejí Národní prokorupční frontu,“ napsal na Twitteru Babiš. Ten, jak píše server Echo24.cz, odmítl přijít kvůli jiné plánované akci. Na včerejší tiskové konferenci pak Moravcův pořad zkritizoval, zároveň uvedl, že za sebe nabízel ministra spravedlnosti Roberta Pelikána.

Původní text ZDE.

Z dopisu, který Moravec zveřejnil večer na svém facebookovém profilu, vyplývá, že šéf ANO odmítl účast již v minulosti. V dopise 27. května cituje Moravec ministrovu SMS zprávu ze 17. května. „Dobrý den, nevím, jestli je to pokus o vtip nebo provokace nebo mne chcete výběrem druhého hosta urazit? Ale to víte určitě, jak to ve vašem nezávislém pořadu chodí? Kdo dává správné noty vašemu moderátorovi… Nemám zájem chodit do pořadu, kde jeho moderátor lže na svém twitteru o pseudokauze Čapí hnízdo a zostuzuje moji paní zobrazením její fotky a lživým textem! A je jasné a vím to z mé skušenosti u vás, že jeho cíl je mě jen poškodit, skákat do řeči, nedat prostor atd. Takže o účast ve vašem pořadu nestojím. Řekl sem to i veřejně! Dobře to víte, tak nevím, proč mi píšete?! Pěkný den...,“ napsal Babiš. Ten se měl tehdy v pořadu setkat s ekonomickým poradcem prezidenta republiky Martinem Nejedlým. 

Moravec v dopisu zmiňuje, že neví, co je urážlivé na osobě Martina Nejedlého, a zároveň uvádí, že dramaturgie Otázek si zakládá na tom, že na kádrování případných spoludiskutérů nepřistupuje.

„Na margo Vaší otázky, zda víme, jak to v našem nezávislém pořadu chodí, odpovídám, že víme – a to velmi dobře. Je zřejmé, že si jako majitel významného mediálního domu (tzn. MAFRA, a. s.) nedovedete představit, že by někdo ‚nedával noty‘ novinářům a moderátorům. Ano, naštěstí v této zemi stále ještě existují média, v čele s Českým rozhlasem a Českou televizí, jež jsou obdařena jistou mírou politické, ekonomické, ale i myšlenkové nezávislosti,“ napsal Moravec. Ten následně dementoval údajné lži o Čapím hnízdě či namítl, že právě Babiš nejčastěji skáče do řeči. 

„Je Vaším právem naše pozvání ignorovat, ale naší povinností je Vás pozvat a zařídit se podle Vaší reakce,“ napsal závěrem Moravec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …