Tragický sobotní požár v pražském hotelu nepřežili čtyři lidé

21.01.2018 12:58

Požár, k němuž došlo v hotelu v centru Prahy, si vyžádal už čtyři oběti. Jsou jimi jednadvacetiletý Němec a o rok mladší Jihokorejka, kteří svým zraněním podlehli přímo na místě ještě před příjezdem záchranářů. „Další dvě ženy podlehly těžkým zraněním ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze,“ řekl dnes ČTK mluvčí nemocnice Michal Schneider.

Tragický sobotní požár v pražském hotelu nepřežili čtyři lidé
Foto: HZS hl. m. Prahy/Milan Pacík
Popisek: Požár v pražském hotelu

Mluvčí pražské policie Jan Daněk uvedl, že identita žen, které podlehly svým zraněním v nemocnici, zatím není známa. Kriminalisté ji nyní zjišťují za pomoci cizinecké policie. „Jedna žena zemřela ještě během sobotního večera, druhá dnes ráno,“ upřesnil ČTK mluvčí nemocnice Schneider a dodal, že příčinou úmrtí je udušení kouřem.

Během sobotního večera našli záchranáři bez známek života celkem dvě osoby, dalších pět lidí se vážně zranilo, z toho čtyři museli lékaři oživovat a do nemocnic je sanitky odvezly v kritickém stavu. Mezi zraněnými jsou Nizozemci, Turek a Francouz.

Jaká byla příčina vzniku požáru, na místě stále zjišťují kriminalisté společně s vyšetřovatelem hasičů. Ulice Náplavní, kde se pětipatrový hotel nachází, je již průchozí i průjezdná, uzavřen je pouze chodník kolem objektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…