Trans lidé, jste krásní, duší i navenek, vzkazuje v reakci na Zemana bruselská Pirátka. Nenávisti už prý bylo dost

28.06.2021 21:27

Na prezidentův nedělní výrok o trans lidech, kteří mu jsou podle jeho slov „odporní“, reagoval kdekdo. Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová se snažila tuto skupinu občanů na Facebooku podpořit. Její opora nezůstala jen u slov, vyjádřila ji také finančně. Za každý komentář jejího postu přislíbila věnovat 50 Kč na podporu organizacím, které LGBT osobám pomáhají.

Trans lidé, jste krásní, duší i navenek, vzkazuje v reakci na Zemana bruselská Pirátka. Nenávisti už prý bylo dost
Foto: Repro FB
Popisek: Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti)

Prezident republiky Miloš Zeman totiž v nedělní Partii vyjádřil jisté nesympatie k této skupině spoluobčanů.

„Dovedu pochopit homosexuály, lesbičky. Koho ale vůbec nechápu, tak jsou transgender lidé. Jestliže si necháte přeoperovat pohlaví, tak se dopouštíte trestného činu sebepoškozování. Tito lidé jsou mně opravdu bytostně odporní,“ pustil se do této skupiny populace Zeman a dodal, že kdyby byl mladší, zorganizuje obrovskou demonstraci heterosexuálů v Praze.

Podle něj jsou totiž tyto demonstrace neopodstatněné. „Je nesmyslné, když, ať už jako sexuální menšiny, nebo většiny, demonstrují, protože je to přece jejich velmi intimní záležitost,“ prohlásil.

Gregorová se této skupiny spoluobčanů na Facebooku zastala. „Trans lidé, jste krásní. Krásní duší, krásní navenek. Opakujte si to každý den. Pokud se cítíte, jako že nezapadáte a všechno je špatně, pusťte si třeba video od skvělé Contrapoints na YouTube nebo kontaktujte linku bezpečí. Nejste v tom sami. Nikdy. Jsme tu pro vás,“ apelovala a pokračovala, že nenávisti už je šířeno dost, a tak se rozhodla poslat 50 Kč za každého člověka, který tento status okomentuje.

Peníze by měly směřovat právě vybraným organizacím, které LGBT+ osobám pomáhají procházet těžkostmi, které bohužel ještě jejich identita může přinášet. „Ať je chcete také podpořit, nebo chcete šířit nenávist, vězte, že přispějete na pomoc jiným lidským bytostem,“ uzavřela europoslankyně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: sla

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…