Transgender muž porodil dítě. Komentátor si přitom vzpomněl na rozdojeného kozla

04.01.2020 19:49

Nejmodernější britskou rodinou je nyní bezesporu 39letý transgender muž, který porodil dítě. Vychovávat jej bude se svým partnerem, jenž se prohlašuje za nebinární osobou. A sperma jim pro změnu poskytla transgender žena.

Transgender muž porodil dítě. Komentátor si přitom vzpomněl na rozdojeného kozla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Transgender, ilustrační foto

Na začátku šedesátých let se údajně biologům v Sovětském svazu mělo podařit rozdojit kozla. Příběh o tomto překonání přirozené dělby pohlaví je dobře znám i u nás díky vyprávění akademika Dmitrije Moskalenka, který s ním v roce 1963 ohromil diváky Československé televize a jeho výklad o přelomovém experimentu se díky záznamu dnes šíří i na internetu.

„Když jsem se učil v akademii, dali jsme si úkol rozdojit kozla,“ vypráví zjevně ohromenému moderátorovi. „A během dvou měsíců jsme masáží vemene kozla a napařováním toho kozla rozdojili. A dával nám sklenici mléka denně,“ zakončil vyprávění pozvednutím sklenky.

Transgender muž Reuben Sharpe z britského Brightonu, bývalý žena, se o své zkušenosti s porodem potomka nepodělil s Českou televizí, ale s deníkem Daily Mirror.

Zprávy si všiml také web televize Prima. Aby také ne, 39letý transgender muž Reuben Sharpe bydlící ve Velké Británii má totiž za partnera nebinární osobu a sperma mu poskytla transgender žena. Reuben se tak nyní z potomka raduje se svým partnerem Jayem. A jak píše britský deník, jsou nejmodernější britskou rodinou. 

Podle všeho ale Reuben není rozhodně prvním transgender mužem, který by v Británii porodil. Jen se o své zkušenosti nestydí mluvit. Reuben byl ženou do svých 27 let, kdy se rozhodl o přeměnu. Po šesti letech od změny pak přestal brát hormony, a to právě kvůli vizi vlastního potomka. A to se mu právě splnilo. „Konečně se cítím být kompletní,“ uvedl. 

S transgender ženou, která páru darovala sperma, se spojili přes sociální síť Facebook. K umělému oplodnění pak došlo na soukromé klinice, a povedlo se na třetí pokus. „Jako u mnoha věcí lidé dostali do svých hlav ‚tohle je ženská věc, tohle je mužská věc‘. Mít dítě je mužské, ženské, všech…“ sdělil Reuben s tím, že si nemyslí, že těhotenství je definitivně ženský zážitek.

Své pak k tomu také poznamenal pisatel Tomáš Vyoral. „V SSSR rozdojili kozla... V EUsoc rozkojí ‚chlapa‘? Monty Python a Česká soda hadra...“ uvedl.

V Británii bylo před třemi lety všem nemocnicím „nedoporučeno“ používání termínu „těhotná žena“, a nahrazeno spojením „těhotná osoba“. Právě kvůli takovým případům, jak je pan Reuben.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…