Trapas: Angela Merkelová vychvalovala uprchlický tábor, kde přitom dochází k sexuálním zločinům

18.05.2016 11:40

Britský deník Daily Mail informuje o rozsáhlém pedofilním skandálu, který se odehrál v tureckém uprchlickém táboře Nizip. Právě tento tábor přitom před měsícem navštívila německá kancléřka Angela Merkelová a velmi si jej pochvalovala.

Trapas: Angela Merkelová vychvalovala uprchlický tábor, kde přitom dochází k sexuálním zločinům
Foto: bundeskanzlerin.de
Popisek: Angela Merkelová, německá kancléřka

Nejmenovaný sedmadvacetiletý pedofil se podle dostupných informací zaměřoval především na chlapce ve věku osmi až dvanácti let. Podle výpovědi obětí měl během svého tříměsíčního pobytu v táboře znásilnit až třicet chlapců. Jeden z nich před vyšetřovateli vypověděl, že mu pedofil nabízel za sex menší obnos peněz. Když však chlapec jeho nabídku odmítl, zmocnil se jej v koupelně a znásilnil jej. Bohužel to pro hocha nebylo poslední prožité trauma.

„Příště mi nabídl více peněz a když jsem zase odmítl, tak mi násilím svlékl kalhoty a znásilnil mě na záchodě. O několik dní na mě zkoušel to samé, ale to jsem utekl. Nicméně příští den se mu podařilo mě dostihnout a zatáhnout mě opět na záchod, kde udělal to samé,“ svěřil se hoch před soudem. O své trýznivé zkušenosti vyprávěla i další oběť. „Ten muž mi řekl, ať na něj čekám u záchodů, že prý bude legrace. Slíbil mi za to peníze.“

Celý text v angličině máte k dispozici ZDE.

Oběti a jejich rodiny se dlouho obávaly podat žalobu ze strachu z následků. Nakonec se však osm rodin k tomuto kroku rozhodlo. V současné době probíhá soudní proces a konečný rozsudek by měl být vynesen 1. června. Turečtí novináři a opoziční politici však mají úřady zakázáno uprchlický tábor v Nizip, kde pobývá asi 14 000 osob, navštívit. O pedofilním skandálu mají rovněž od úřadů zakázáno s médii hovořit zaměstnanci tábora.

 

Vše nasvědčuje tomu, že Erdoganův režim se snaží celou tuto ostudnou záležitost skrýt před světem, aby tak nebyla ohrožena smlouva mezi Tureckem a Evropskou unií o přemísťování uprchlíků. Na světlo se však přesto dostávají znepokojující důkazy. „V táboře se nachází asi 85 bezpečnostních kamer, z nichž 14 míří na místa, kde došlo k sexuálnímu obtěžování a znásilnění chlapců. Když však soud požádal vedení tábora o příslušné záznamy, bylo mu řečeno, že nejsou žádné k dispozici,“ podivuje se reportér Erk Acareer z deníku BirGün.

Obzvlášť pikantní je fakt, že konkrétně tento tábor navštívila na mezinárodní den dětí 23. dubna letošního roku německá kancléřka Angela Merkelová společně s prezidentem Evropské unie Donaldem Tuskem a tureckým premiérem Ahmetem Davutoglu. Merkelová chválila zdejší podmínky a slavnostně otevřela centrum sloužící pro ochranu dětí. Německá kancléřka si očividně nepřeje, aby cokoli narušovalo její dohodu s Tureckem. Ovšem Amnesty International již před časem obvinila Turecko ze špatného zacházení s uprchlíky. Ankara prý údajně vrací uprchlíky proti jejich vůli do válečných zón v Sýrii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…