Třetí světová. Trump o Ukrajině zcela otevřeně. Vyzval k jednání

03.02.2023 16:30 | Ze sítí

Donald Trump dal jasně najevo, že navzdory svému pokročilému věku hodlá znovu usilovat o prezidentský mandát. Ostře se vyjádřil k situaci na Ukrajině. Obvinil stávajícího prezidenta USA Bidena, že jeho neschopnost a slabost ženou Spojené státy na pokraj jaderné války.

Třetí světová. Trump o Ukrajině zcela otevřeně. Vyzval k jednání
Foto: Repro C-SPAN
Popisek: Donald Trump v Anchorage

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí
Bývalý prezident USA Donald Trump, který by se rád stal prezidentem znovu, se ostře pustil do stávajícího prezidenta Joea Bidena. Kvůli Ukrajině.

„Situace na Ukrajině je velmi nebezpečná, výbušná a den za dnem eskaluje. Slabost Joea Bidena a jeho nekompetence nás ženou na hranu jaderné války,“ rozohnil se Trump na videu, které koluje na sociální síti Twitter. Konstatoval, že s Bidenem Spojené státy směřují ke třetí světové válce.

Prohlásil, že rozhodnutí Bidenovy administrativy poslat americké tanky na Ukrajinu může vést ke třetí světové válce, a ne k mírovému konci války. „A jak už jsem v minulosti řekl mnohokrát, kdybych byl v Bílém domě já, k ruské invazi na Ukrajinu by nedošlo,“ zaznělo od Donalda Trumpa.

Bývalý prezident, jenž by se rád opět ocitl v Oválné pracovně, zdůraznil, že „bláznivá válka na Ukrajině musí skončit“. „A půjde to zařídit snadno,“ přislíbil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…