Třetina lidí miluje poslance, co stříleli na hranicích do lidí

17.10.2011 14:09

Podle nejnovějšího průzkumu CVVM považuje třetina národa KSČM za nejdůvěryhodnější stranu v parlamentu. Stranu, jejíž členové vystudovali Vysokou školu politickou ÚV KSČ nebo byli dokonce ochotni střílet lidi na hranicích.

Třetina lidí miluje poslance, co stříleli na hranicích do lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

Komentátor serveru Týden.cz Ivan Motýl považuje tuto skutečnost za absolutně šokující. "Možná národ zapomíná na jejich životopisy," domnívá se, jak je možné, že jsou komunisti dnes tak populární. "Dost možná má ale jejich biografie pečlivě nastudované a prostě si ve vládě přeje chlapy s titulem z bolševických politických škol či rázné důstojníky někdejší Československé lidové armády."

"Tak třeba poslanec Petr Braný sloužil od roku 1971 jako důstojník u Pohraniční stráže, tedy u té složky lidové armády, která měla zajistit, aby z ostnatým drátem obehnané republiky neproklouzla na Západ ani myška. Sto třicet tři lidí, kteří v letech 1948-1989 zahynuli pod střelami Pohraniční stráže, samozřejmě svědomí poslance Braného netíží," poznamenává Motýl.

Navíc je podle něj Braný nositelem titulu RSDr. - politického doktorátu z Vysoké školy politické ÚV KSČ či vojenské politické akademie. "Branému, jehož by třetina voličů opět ráda viděla se samopalem u Rozvadova, by mohla na čáře krýt záda jednotka obrněných transportérů pod velením poslance Alexandra Černého, rovněž armádního exdůstojníka s titulem RSDr." Černý je současný stínový ministr obrany za KSČM.

Nikoho už nezajímá, že Filip spolupracoval s StB?

RSDr. je i poslanec Miroslav Opálka. "A vše ideově zaštiťuje poslanec Miroslav Grebeníček, někdejší učitel dějin komunistického a dělnického hnutí. Soudruzi jsou třicetiprocentní podporou národa nadšeni, což Grebeníček, známý to specialista na Marxe, sebevědomě komentuje: 'Když se někdo topí, nehledí na to, kdo mu podává pomocnou ruku.' A padesátá léta už prý nikoho nezajímají."

Motýl pokračuje výčtem ostatních poslanců KSČM se zajímavou minulostí - nechybí Milada Halíková, Pavel Hojda nebo Ivana Levá. "Mezi poslanci najdeme i spolupracovníka Státní bezpečnosti Vojtěcha Filipa, dříve sice nevědomého, ovšem podle rozsudku z roku 2006 vědomého, jenž dobrovolně podepsal závazek zpravodajské službě," dodává.

Je-li třetina Čechů ochotna sympatizovat s komunisty, je podle Motýla správný čas pro opuštění republiky. Stačí prý vycestovat do Polska. "Komunisti v Polsku nezískali  jediný mandát, zatímco v Česku si brousí zuby na desítky parlamentních křesel a minimálně třetině voličů vůbec nevadí, že se letos komunističtí poslanci sešli u hrobu Klementa Gottwalda a slovy poslance Jiřího Dolejše 'uctili památku zakladatelů a významných představitelů KSČ'."

Čtěte:

Komunisté sbírají body. Jsou druhou nejdůvěryhodnější stranou

Češi nejvíc souhlasí s názory ČSSD, ukázal průzkum

Sestra Mašínů: Komunisté křičí na ulicích a já se obávám

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…