Trhák ČSSD pro voliče přijde do měsíce, oznamuje nový šéf kampaně ze zahraničí

04.07.2017 10:55

Robert Žanony je novým šéfem volební kampaně ČSSD. Jde o posilu ze Slovenska, která tvrdí, že již brzy půjde ČSSD nahoru. Rozhovor s ním přinesla dnešní MF Dnes.

Trhák ČSSD pro voliče přijde do měsíce, oznamuje nový šéf kampaně ze zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Žanony je slovenským marketingovým odborníkem, exporadcem Roberta Fica. S novým volebním lídrem Lubomírem Zaorálkem věří v úspěch. Věří mu totiž jeho levicové postoje, které i on sám sdílí. 

„Sedmým rokem spolu děláme akademii sociální demokracie. To se vždycky tak na šest víkendů sejdou mladí lidé ze strany, odborů a dalších míst a předávají si zkušenosti. Je to systematické vzdělávání sociálnědemokratického dorostu, který patří k tomu nejlepšímu, co jsem v politice zažil,“ mluví o své dlouhodobější spolupráci se Zaorálkem Žanony. 

Lubomír Zaorálek je pro něj takový politik, že spojuje program, hodnoty, ale i lidovost – umí velmi živě a autenticky prezentovat to, co za stranou je. „Dnes vám každý bude slibovat, že chce to nejlepší, ale když je za tím něco ještě hlubšího, je to pro mě důvěryhodné. V tom Lubomíru Zaorálkovi věřím. Že se nepřetvařuje, říká, co si myslí, a dělá to, co říká. A v tom je i léčba současného systému. Že tu budou uvěřitelní lídři,“ podotkl Žanony. Dle jeho slov je nyní úlohou lídra to, aby vysvětlil co nejsrozumitelněji hodnoty, které strana už 139 let vyznává.

Být dnes tradiční stranou není podle Žanonyho žádná sranda. O výjimečnosti nabídky, co chce strana představit voličům, však zatím Žanony příliš hovořit nechtěl. „Bude se to asi nést v duchu, že volby jsou o krystalizaci volby – je tady buď jedna, nebo druhá možnost,“ zmínil mimo jiné souboj Lubomíra Zaorálka s šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. 

„Nebo můžeme říct, že tady bude vláda s ČSSD, která bude akcentovat témata jako důchody, zdravotnictví, tlak na mzdy, podporu mladých rodin… A pokud ne, tak se země vrátí do dob Nečase a Topolánka. My musíme ukázat ten jasný kontrast,“ řekl s tím, že trhák se voliči dozvědí během měsíce. 

Zaorálkovi by pak doporučil hesla ve stylu „Můžete mi věřit“, „Já se nepřetvařuju“, „Já jsem prostě takový“. „To je z něho cítit. Někdy je tvrdší, jindy vstřícnější. Ale to je jeho lidskost,“ uzavřel Žanony. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…