Tři stovky otázek, agresivní dítě a kádrování manželky. Jak to bylo s Babišem ve škole, než zasáhla střižna

17.12.2022 12:40 | Kauza

EXKLUZIVNĚ Desítky, ne-li stovky uživatelů sociálních sítí přidávají svůj komentář pod video s expremiérem Andrejem Babišem. Důvodem je jeho tápání při odpovědích na kvízové otázky, které mu kladli žáci základní školy. Ten si následně posypal sůl na hlavu a uvedl, že se polepší.

Tři stovky otázek, agresivní dítě a kádrování manželky. Jak to bylo s Babišem ve škole, než zasáhla střižna
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš v pořadu CNN Prima News K tabuli.

O to nyní nejde.

Jak všehoschopná média jsou, o tom se ParlamentníListy.cz přesvědčily při pátrání o pozadí celého „dokumentu“. Ten je totiž zahalen rouškou ticha. Na konkrétní dotazy nechtěl reagovat Andrej Babiš, mlčí taky jeho PR tým. Oficiální stanovisko televize? Žádné. Natočil se pořad, tím to skončilo.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí
ParlamentnímListům.cz se ovšem podařilo získat detaily od dvou účastníků natáčení. Jejich výpovědi jsou shodné, lze tak dotvořit poměrně jasný obraz, co se na scio škole, kam prezidentský kandidát dorazil, dělo. Jedná se o informace, které se v sestříhaném videu doposud neobjevily, a jen velmi těžko se objeví.

Andrej Babiš přišel na setkání se studenty, jako to učinili v minulosti další kandidáti. První, co nastalo, bylo promítnutí takzvaného medailonku. Ačkoli toto slovo bychom měli dát do uvozovek. Žákům a štábu se nepromítal žádný barevný film, ale útržky vložené do slov: Slovák, KSČ, StB a další. Podle svědků z toho byl předseda ANO rozpačitý. Nebyl sám.

Potom se objevilo další režírované tornádo.

Žáci měli předem připravených několik stovek otázek. První zdroj hovořil o dvou stovkách, posléze se opravil na tři stovky. Dotazy studentů základní školy se zajímaly i o to, proč se expremiér rozvedl se svou první manželkou, jaká byla jeho úloha v minulém režimu. Podle druhého svědka Babiš „normálně odpovídal“. Slovo si bral pravidelně především jeden žák, cirka patnáctiletý, zjevně nejstarší. Jeho příprava byla důkladná, respondentovi položil desítky dotazů.

Všechny se točily kolem StB.

„Nechci se nějak expremiéra zastávat, ale v sestřihu pořadu, který koluje po sociálních sítích, byla vynechána jeho správná odpověď, že Babičku napsala Božena Němcová. Zaujalo mě, že žáci ScioŠkoly vymysleli samé faktografické otázky. Díl pořadu s Petrem Pavlem obsahuje místo faktografických otázek dva vtipy a jedno etické dilema a jeden obrázek. Pan generál nevypočítal správně příklad 2+2*3. Na krycí jméno Pávek se ho neptali, na členství v KSČ ano," doplnil Radek Sárközi z Pedagogické komory.

„Otázky (bohužel) dodala režie,“ uvedl v sobotu odpoledne na svém FB ředitel scio školy Ondřej Šteffl.


Screen: CNN Prima News

Klusák, Hříbal...

Andrej Babiš současně odpovídal i na normální věci. Tak třeba na znění české hymny. Znal. V záznamu o tom není ani památka. Podobně i další oblasti. Atmosféra prý houstla. Z dětské zábavy se podle svědka stávalo policejní kádrování, od dětí v tomto věku málo očekávané.

Dalším zvláštním okamžikem byla žádost, aby bývalý předseda kabinetu strčil ruku do krabice s neznámým obsahem. Prý se nemá bát a má mít pro strach uděláno. Stalo se. V krabici byl sliz. Důvod výzvy je doposud neznámý.

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí
ParlamentníListy.cz ovšem zjistily i další věc. Za „dokumentem“ má stát jeden z úhlavních nepřátel expremiéra. Jde o režiséra Víta Klusáka, který vešel do širokého povědomí dokumentem Matrix AB. Ten je mimochodem jako důkaz u soudu ohledně Čapího hnízda. Andrej Babiš o snímku hovoří jako o podrazu.

Že má Klusák s výraznou postavou české politiky problém, svědčí i jeho dlouhodobá spolupráce s Babišem juniorem. Ten má sice lékařsky potvrzenou schizofrenii, přesto jeho slova Klusák opakovaně používal a často s ním byl vidět.

Vít Klusák s ním dorazil i na zahájení kampaně hnutí ANO v září 2021 na zámek Větruše v Ústí nad Labem. Byli jsme na místě.

Mimochodem, rešerše k celému pořadu televize Prima připravoval Adam Hříbal. I ten je prokazatelně spojený s Vítem Klusákem. Režisér v říjnu letošního roku žádal o finanční podporu na dokončení svého filmu o covidové pandemii v Česku. Pokud by se prý podařilo vybrat 850 tisíc korun, „dosažená částka by nám navíc umožnila film doprovodit vydáním fotografické knihy se snímky Adama Hříbala, který štáb po celou dobu doprovázel“.

ParlamentníListy.cz v sobotu oslovily tiskové i PR oddělení televize Prima, aby se k osobě Víta Klusáka vyjádřili. Prozatím se tak nestalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

hahahaha, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 17.12.2022 14:19:47
haranti se ptají na první manželství babiše ale kolik z nich žije v úplné rodině s prvním otcem a s první matkou? Měli by se naučit, že si mají nejdřív zamést před vlastním prahem, nebo jednou šeredně narazí.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…