Třicet přikázání Milionu chvilek. Minář radí fanouškům: Těmto dávejte peníze, choďte demonstrovat

19.08.2020 22:09

Spolek Milion chvilek na svých facebookových stránkách vyzývá lidi, aby o politických tématech aktivně diskutovali i se svou názorovou protistranou. Iniciativa vytvořila rovnou své „třicatero“, které obsahuje i řadu dalších různorodých výzev. Nahlédněte sami.

Třicet přikázání Milionu chvilek. Minář radí fanouškům: Těmto dávejte peníze, choďte demonstrovat
Foto: Repro Facebook
Popisek: Mikuláš Minář

Bavit se o politice s těmi, se kterými nesouhlasíme, má podle chvilkařů velký smysl právě proto, že „máme každý jiné názory, je dobré se bavit, abychom se navzájem pochopili. Bude se nám spolu lépe fungovat a třeba se dozvíme něco, co by nám mohlo ujít.“

„Jedině tak si můžete vzájemně lépe porozumět. Bude pro vás snazší si oboustranně naslouchat a respektovat se. Nemusíte spolu souhlasit, ale dialog je dobrý začátek. Lépe se poznáte. Vždy je důležité bavit se spolu slušně, bez urážek. Naopak je třeba dát najevo, že máme zájem o názory druhého a že nám záleží na tom, abychom se pochopili,“ vyjádřil spolek svá přesvědčení.

Následně připojuje odkaz na „30 chvilek pro demokracii“, kde na návštěvníky vyskočí třicet výzev v podobě kartiček s krátkými, výstižnými hesly. Jedna z prvních kartiček například nabádá, „sledujte důvěryhodná média“. Po jednom kliknutí na tuto výzvu se kartička otočí a nabízí podrobnější návod, „jak poznat důvěryhodné médium“.

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21633 lidí
Spolek dále například vyzývá k předplacení si důvěryhodného média, ověřování si informací, komentování a sdílení jen ověřených informací, či k průběžnému vzdělávání.

Rovněž nabádá občany k založení petic, pořádání demonstrací, zapojení se do veřejné diskuse, k porozumění ostatním či k udržování dobrých sousedských vztahů.

Kromě jiného jsou lidé na těchto stránkách rovněž vybízení k organizaci akcí spojujících místní občany, zapojování se do činnosti místních spolků nebo k pořádání debat a shromáždění.

K občanům zde směřují i výzvy k odpovědným volbám a k respektování zodpovědné politiky, ke sledování demokratických pravidel ve státní správě. Karty dále apelují i na zájem o problémy své obce a na komunikaci s místními zastupiteli.

Rovněž spolek vybízí občany k aktivní politice nebo alespoň k tomu, aby se stali příznivci politické strany či zvážili kandidaturu.

Své místo mezi výzvami mají i neziskové organizace. Zde spolek doporučuje lidem finančně podporovat neziskovky, se kterými souzní, nebo se zapojit do veřejné činnosti a podílení se na péči o veřejný prostor. Výzvou pro lidi je i zájem o problémy mladších.

Další karty směřují konkrétně k podnikatelům, které nabádají brát ohledy na lokalitu a komunitu, ve které působí, a v neposlední řadě vyzývají k podnikání s respektem k přírodě.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…