Tropické nemoci, paraziti. Lékařka Milada Emmerová přednášela v Plzni o rizicích migrace, o kterých se mlčí

05.04.2016 20:29

Bruselské šlendriánství. Tak hodnotí europoslanec Maštálka bezpečnostní opatření před útoky v Belgii. Komunistický europoslanec Jiří Maštálka a sociálnědemokratická senátorka Milada Emmerová se v plzeňském novinářském press klubu zúčastnili besedy o migraci, aktuálních problémech s lidskou tsunami, která se podle hostů akce žene dále na Evropu. Na přetřes přišel také „čerstvý“ konflikt mezi Arménií a Ázerbajdžánem a hovořilo se i o tropických nemocech a parazitech, které si s sebou uprchlíci mohou přinášet.

Tropické nemoci, paraziti. Lékařka Milada Emmerová přednášela v Plzni o rizicích migrace, o kterých se mlčí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milada Emmerová na snímku uprostřed

K situaci před útoky v „hlavním městě EU“ Maštálka řekl: „Jednak to bylo očekávatelné, že se něco stane při tom šlendriánství, které se nachází přímo v Bruselu. Že na to nejsou připraveni, i to bylo celkem jasné, protože jestli jste někdy létali Brusel–Praha, tak víte, že kontrola tam prakticky neexistovala. Nevšiml jsem si, že by po mně chtěl někdy někdo pas. Takže jsem si namlouval, že je ta kontrola skrytě, ale ono to tak nebylo. To napětí tam bylo i před tím, protože jsou části města, kam se policie bojí jít. To je prostě pravda.“

Postarejme se hlavně o své

Po útocích se do Česka vracel autem, protože letiště uzavřeli. „Nu a na silnicích nebyly žádné kontroly…,“ šokoval přítomné novináře europoslanec. „Plzeňský kraj v ohrožení není a doufám, že nebude. Pozice, kterou ukázala ČR, je správná. Česká republika tedy splní svoji roli a do žádných dalších dobrodružství bychom se neměli pouštět,“ uvedl Maštálka.

Poté se slova ujala Milada Emmerová: „Mezi lidem se povídá leccos a rozhodně se to shoduje s mým smýšlením. Osočovat český národ z neřízené xenofobie, z nenávisti, to není pravda, protože migranti tady byli i v porevoluční době. Co je na tom strašné a hrozné, je srovnání přílivu a odlivu s tsunami. Pak se nemůžeme divit, že jakákoliv vláda je bezradná. Německo není ten typický národ, který žil za železnou oponou. Byla jsem překvapená, kolik kapacit máme, jaké možnosti máme k ubytování. Ti, kteří odmítli naši pohostinnost a pokračovali pak dále do Německa, zhanobili naši ochotu. Špatně se tu nemáme a oni by se tady také špatně neměli, ale prostě radši chtějí do Německa. Je to takové urážlivé, takže jsem ráda, že se chystá vládní usnesení, které by toto dále řešilo,“ rozhorlila se na adresu iráckých křesťanů senátorka Emmerová.

Miliardy pro Turecko

Na kvótách prý bruselští úředníci trvat mohou, prohlásil Maštálka. „Nikdo neví, kolik těch uprchlíků vlastně je. Dokud se evropské elity nechají vydírat Tureckem, tak tedy prosím. Ze tří miliard eur to vytáhli už na šest a při setkání s panem prezidentem Zemanem se hovořilo už o deseti miliardách. Když jim dovolíme, aby na svých hranicích stříleli syrské uprchlíky…,“ přisolil si na adresu Turecka Maštálka. „Ona taky bývala dohoda s Libyí, ale teď není, s kým se tam dohodnout. Pokud není partner, tak se jedná s tím, kdo je ochoten přijímat evropské peníze, což je v tomto případě Turecko.“

Podle europoslance vidíme stále v médiích obrázky a čteme informace z řeckého Korfu. „Taky jsem si nevšiml, že by na Lesbosu nebo na turecké straně byl nějaký náš zpravodaj, který by dával relevantní informace. Nebyla tam ani komise EP, takže všechno vaříme tak říkajíc z vody. Česká republika se chová dostatečně zodpovědně, tak bychom to měli také očekávat i od ostatních partnerů. Já v Evropském parlamentu neposlouchám nic jiného než lidská práva a Jih proti Severu. Dvanáct let jsme nevěděli, že je to problém, a pak zaplatíme šest miliard Turecku…“

Další bezpečnostní ohniska

K aktuálnímu konfliktu Arménie a Ázerbajdžánu se Maštálka vyjádřil pro ParlamentníListy.cz následovně: „Už jen fakt, že se tam střílí, je pro nás všechny zneklidňující a může to být další ohnisko zbytečných lidských obětí. Každý stát jde svojí cestou a klidnější uspořádání, které tam bylo, možná některým skupinám vadilo,“ naznačil komunistický poslanec Maštálka.

„U nás se lidé moc nebojí exotických nemocí, ale jsou dokonce takové osvícené dámy, které na to chtějí aplikovat homeopatika,“ zavítala na samý závěr do svého „rangu“ Milada Emmerová. „U nás je diagnostika cizokrajných nemocí a především parazitů dost zpožděná. Každopádně odsuzuji ty, kteří odmítají očkování. To se musí Pasteur v hrobě obracet,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…