Trotl, chlupatá opice. Martin Komárek se pochlubil, co všechno mu lidé píší za nadávky

26.04.2015 6:25

Před pár lety patřil mezi kritiky Andreje Babiše, psal na jeho adresu kritické komentáře, dnes vystupuje v roli jednoho z Babišových nejhorlivějších zastánců. Řeč je o poslanci Martinu Komárkovi z ANO. V rozhovoru pro server Týden.cz vysvětluje, jak vnímá střet zájmů miliardáře Andreje Babiše. Zdůrazňuje mimo jiné, že bohatství není zločin.

Trotl, chlupatá opice. Martin Komárek se pochlubil, co všechno mu lidé píší za nadávky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Martin Komárek v rozhovor s titulkem "Opradu si myslíte, že jsem trotl?" zdůrazňuje, že si mnoho nedělá z nenávistných reakcí vůči sobě samému, s nimiž se setkává třeba na sociálních sítích. Na sprosté útoky byl prý zvyklý už jako novinář. V diskusích navíc prý často převažuje skupina lidí, kterou prezident Miloš Zeman nazývá "Pražskou kavárnou". Argumentuje navíc, že i na sociálních sítích má své zastánce, byť jich není tolik jako odpůrců. Pokud jde o kritické texty novinářů, ani z těch si Komárek mnoho nedělá. Jejich autoři jsou za to podle něj placení a někdy je pohání i nenávist k ANO.

"Ale já jsem na to zvyklý už z novin, kdy jsem dostával řadu dopisů. Jeden čtyřstránkový například začínal "Ty opico chlupatá"," prozradil. Sám prý podobné urážky sbírá a baví se jimi.

Komárek prý Babiše hájí, protože mu útoky vůči ministrovi financí přijdou neférové. "Opakovaně tvrdím, a mám pravdu, že Babiš není jediným politikem, který je ve střetu zájmů. V tom byl ve vládě Karel Schwarzenberg, jsou v něm všichni poslanci právníci, když třeba hlasují o výši palmáre. Všichni poslanci, kteří mají domek, když hlasují o dani z nemovitosti. Všichni poslanci kuřáci, když teď nechtějí propustit na jednání sněmovny protikuřácký zákon. A ještě je otázka, zda ho tam nechtějí propustit, protože jsou kuřáci, anebo protože podléhají tabákové lobby. Neútočme proto jenom na Babiše. Je přece příšerné, když 25 let po revoluci novináři tvrdí, že by někdo měl prodat majetek, než jde do politiky," prohlašuje.

Být bohatý prý přece není zločin. Stačí se podívat na politiky v USA, kteří se svými majetky i chlubí a nikomu to nepřijde divné. Komárek si je vědom, že o střetu zájmů je třeba v obecné rovině diskutovat a nějak tuto problematiku legislativně upravit. Zákonodárce věří, že s konkrétním návrhem přijde právě hnutí ANO.

Celý rozhovor najdete v pondělním vydání časopisu Týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…