Trump Clintonovou nikdy nemůže porazit, psalo se. Tak se podívejte na tento průzkum

25.07.2016 15:18

Republikánský kandidát Donald Trump vede nad demokratickou kandidátkou Hillary Clintonovou. V průzkumu před prezidentskými volbami v USA to ukázala televize CNN.

Trump Clintonovou nikdy nemůže porazit, psalo se. Tak se podívejte na tento průzkum
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Podle celoamerického průzkumu stanice CNN a organizace ORC by Trumpa volilo 48 procent lidí, Clintonovou o tři procenta méně.

Jak je patrné, Trump si po sjezdu své strany, kde byl oficiálně nominován, polepšil v průzkumu o šest procent. Není to nic neobvyklého, v roce 2000 se preference Ala Gorea a George Bushe posunuly po nominačním sjezdu shodně o osm procent. 

Průzkum ukazuje například na skutečnost, že Trump našel nové stoupence mezi lidmi, kteří se nehlásí k žádné straně. Zároveň si získal bělochy bez vyššího než středoškolského vzdělání. Bakaláři už dávají přednost Clintonové. 

Demokraté mají nominační sjezd dnes. Chtějí na něm ukázat jednotu a soudržnost a nabídnout alternativu Trumpově programu. Na sjezdu vystoupí mimo jiné i bývalý prezident Bill Clinton či současný prezident Barack Obama.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…