Trump Trumpovič Trumponěnko. Obviňování prezidenta USA z vazeb na Rusko se prý již stalo naprosto směšným

13.01.2017 8:39

Když se o sblížení s ruským prezidentem Vladimirem Putinem pokoušeli George W. Bush nebo Barack Obama, bylo všechno v pořádku. Obama se o to za velkého zájmu médií pokoušel dokonce v Praze a nikdo nebil na poplach, píše páteční MF Dnes. Ale když se o totéž pokouší Donald Trump, mnozí politici nejen v USA slyší zvonit zvon zrady.

Trump Trumpovič Trumponěnko. Obviňování prezidenta USA z vazeb na Rusko se prý již stalo naprosto směšným
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Donald Trump dělá podle deníku jednu chybu. Příliš heslovitě se vyjadřuje k zahraniční politice. Může to být tím, že si stále ještě nezvykl na přechod z oblasti byznysu do světa politiky, ale prý mu to škodí. Trump oznamuje světu, že chce zlepšit vztahy s Ruskem. Tečka. Jenže by měl ještě dodat, za jakých podmínek se budou tyto vztahy zlepšovat, v jakých oblastech a co je pro Trumpa jako 45. prezidenta USA nepřijatelné.

Příští šéf Bílého domu se ale nevyjadřuje tak košatě, jak by bylo zřejmě třeba, a to jeho odpůrcům otevírá prostor k tomu, aby dávali příštímu nejmocnějšímu muži planety masku zrádného muže Západu, jenž se přiklání k Moskvě. Trumpovi kritici si berou na pomoc i členy jeho vládního týmu. Příštím ministrem zahraničí USA by měl být Rex Tillerson, šéf ropného a plynárenského gigantu ExxonMobile, který obdržel vyznamenání od Vladimira Putina. Pravda, během slyšení v Senátu sice oznámil, že Spojené státy neuznají anexi ukrajinského poloostrova Krym Ruskem, ale zjevně to nestačilo.  

„Ale nakonec je na stejnou úroveň kladeno, že při slyšení neodpověděl kladně na dotaz, zda si myslí, že Putin je válečný zločinec. Těžko si představit, že podobně nepraktický dotaz dostali například Henry Kissinger či George Shultz za časů Brežněva. Ruský nátěr dostal i Michael Flynn, budoucí poradce pro národní bezpečnost. Zúčastnil se totiž v Moskvě galavečera pořádaného ruskou státní televizí RT, seděl u stolu s Putinem. Vtip je v tom, že tenhle podezíraný člověk je tříhvězdičkovým generálem a do roku 2014 byl šéfem vojenské rozvědky USA. Typicky proruská postava, Flynnov...,“ píše deník.

Když se o sblížení s Ruskem pokoušeli předchůdci Donalda Trumpa v úřadu prezidenta George W. Bush a Barack Obama, zdálo se, že svět je v klidu. Když se ovšem o totéž pokouší Donald Trump, mnoho lidí jímá hrůza, jako by se snad Donald Trump ve skutečnosti jmenoval Trump Trumpovič Trumponěnko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…