Trump se distancoval od hajlující pravice

23.11.2016 12:09

Budoucí americký prezident Donald Trump se rozhodně distancoval od příznivců „alternativní pravice“, která o víkendu ve Washingtonu oslavovala jeho zvolení hajlováním. Potvrdil rovněž, že nehodlá jmenovat speciálního žalobce v kauze Hillary Clintonové a jejích e-mailů. Informoval o tom server iDnes.cz.

Trump se distancoval od hajlující pravice
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Donald J. Trump při prvním projevu po zvolení prezidentem USA

„Odsuzuji je. Distancuji se od nich a odsuzuji je,“ uvedl Trump v rozhovoru pro New York Times. Podle svých slov nehodlá dodávat energii této skupině, ve které se mimo jiné sdružují neonacisté, hlasatelé nadřazenosti bílé rasy a antisemité.

Celý text je ZDE

Jak server připomněl, asi 200 příznivců takzvané „alternativní pravice“ oslavovalo Trumpovo vítězství v sobotu na konferenci ve Washingtonu. Předseda Institutu národní politiky Richard B. Spencer na ní prohlásil, že USA patří bělochům, které popsal jako „děti slunce“. „Heil Trump, sláva našemu lidu, sláva vítězství,“ prohlásil na konci projevu Spencer. Část publika mu na to odpověděla zdviženou pravicí.

Jak server rovněž píše, Trump v rozhovoru pro liberální list, proti kterému se často vymezuje, rovněž uvedl, že nejmenuje speciálního žalobce pro vyšetřování Hillary Clintonové. „Nechci Clintonovou ranit, skutečně nechci. Má toho za sebou hodně a hodně trpěla,“ projevil Trump soucit se svojí demokratickou soupeřkou, kterou v kampani slíbil uvěznit za to, že ve funkci ministryně zahraničí používala soukromý e-mail pro pracovní účely.

Od svých voličů si za to však vysloužil kritiku. Někteří z nich se dali na internetu slyšet, že tím porušil svůj slib z volební kampaně a označili ho za zrádce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…