Trump se s Putinem možná setká v zemi své manželky

10.02.2017 20:33

45. prezident USA Donald Trump a ruský prezident Vladimir Putin vyjádřili přání zlepšit vztahy mezi svými zeměmi. Teď jsou tomu zase o krok blíž. Pomalu se rýsuje jejich první schůzka. Agentura Reuters tvrdí, že by k této schůzce mohlo dojít v Lublani, hlavním městě Slovinska, odkud pochází první dáma USA Melania Trumpová.

Trump se s Putinem možná setká v zemi své manželky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vosková figurína Donalda Trumpa

Ruský prezident Vladimir Putin v Moskvě přivítal slovinského prezidenta Boruta Pahora. Ten šéfovi Kremlu navrhl, aby se setkal s novým prezidentem USA ve slovinském hlavním městě. Putin má za to, že je to zajímavá myšlenka a až bude schůzka s Trumpem domluvena, může k ní dojít třeba i v Lublani.

Celý článek naleznete zde

Pro Putina to bude tak trochu návrat do minulosti. V roce 2001 se Vladimir Putin setkal v Lublani s tehdejším americkým prezidentem Georgem W. Bushem, jenž právě v Lublani pronesl slavné věty o tom, že pohlédl  Vladimiru Putinovi do očí a viděl až na dno jeho duše. Tehdy také zdůraznil, že po pohledu do Putinových očí ruskému prezidentovi věří.

Kreml dnes vnímá Slovinsko coby členskou zemi EU jako svého spojence ve snaze zrušit západní sankce namířené proti Rusku. Slovinsko totiž exportovalo nemalé množství své zemědělské produkce do Ruska, jenže teď má smůlu, protože Moskva odpověděla na západní sankce svými protisankcemi, které se týkají kupříkladu zemědělské produkce z EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…