Trump ukázal na „nepřítele“ a společnosti Meta spadla hodnota o 60 miliard dolarů

12.03.2024 16:31 | Monitoring

Bývalý šéf Bílého domu Donald Trump, který se uchází o republikánskou kandidaturu na amerického prezidenta, vystoupil proti zákazu TikToku s tím, že by akorát posílil moc Facebooku, ten označil za „nepřítele lidu“. Akcie společnosti Meta klesají, uvedla CNN.

Trump ukázal na „nepřítele“ a společnosti Meta spadla hodnota o 60 miliard dolarů
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump

Společnost Meta Platforms (META), vlastník Facebooku, se v pondělí propadla asi o 4 % poté, co Trump v rozhovoru pro CNBC označil Facebook za „nepřítele lidu". „Bez TikToku můžete udělat Facebook větší a já považuji Facebook za nepřítele lidu. Myslím, že Facebook byl pro naši zemi velmi špatný, zvláště pokud jde o volby,“ prohlásil Donald Trump.

Akcie společnosti Meta v pátek rovněž ustoupily o 1,2 % po Trumpově příspěvku na serveru Truth Social, kde bývalý prezident označil Facebook za „skutečného nepřítele lidu", informovala CNN.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45988 lidí
Od čtvrtečního večera, kdy začaly Trumpovy útoky, klesla tržní hodnota společnosti Meta o více než 60 miliard dolarů.

„Má to co do činění s komentáři bývalého prezidenta Trumpa," řekl CNN Gil Luria, analytik společnosti D.A. Davidson. „Facebook prošel vlnami, kdy byl zatahován do politických debat - a to pro něj nikdy nevěstí nic dobrého."

Trump minulý týden mnohé překvapil, když změnil svůj postoj k TikToku a postavil se proti jeho zákazu, který prosazuje mnoho členů Kongresu - včetně mnoha republikánů. Trump tvrdí, že zákaz TikToku by pomohl Facebooku, se kterým bývalý prezident dlouhodobě bojuje.

Společnost Meta na žádost o komentář nereagovala.

Investoři si Trumpových útoků zjevně všímají. V jednu chvíli se akcie společnosti Meta v pondělí propadly asi o 5 %, čímž se dostaly na dráhu nejhoršího dne od prosince 2022.

Luria uvedl, že Trumpovy komentáře vyvolávají obavy, že se Facebook opět stane terčem Washingtonu. „Když o Facebooku prezidentský kandidát mluví jako o nepříteli lidu, skutečně to sociální síť vrací zpět do centra debaty, kde už několik let nebyla," řekl Luria.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Facebook?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTraper , 12.03.2024 16:43:54
Něco naprosto odporného, co by měli konečně zavřít. I s autorem.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…